Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 30 km

Man aagehouden voor inbrakengolf

Toegevoegd: 04-12-2013, 16.04 uur
Door: Rolf de Feijter

ZIERIKZEE - Met de aanhouding van een 27-jarige man uit Zierikzee denkt de politie een einde te hebben gemaakt aan de inbrakengolf op Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Achtergelaten DNA-materiaal heeft de recherche op het spoor van deze verdachte gebracht.


De verdachte kwam in beeld nadat hij was gezien op een mogelijk bij een woning gestolen fiets. Hierop werd door de politie gericht onderzoek gedaan. Nadat hij enige tijd later door surveillerende agenten fietsend gezien werd, bleek na een controle dat deze tweewieler inderdaad weggenomen was uit een vakantiewoning in Kamperland.

DNA-onderzoek bevestigde dat de verdachte in deze vakantiewoning had ingebroken. Ook bleek hieruit dat dit niet de enige inbraak was die hij had gepleegd. Het leverde namelijk nog een 16-tal 'hits' op van diverse inbraken op Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Gisteren zijn bij een doorzoeking in de woning van de man verschillende gestolen spullen aangetroffen, zoals elektrische apparatuur, tuingereedschap en levensmiddelen.

De verdachte werd vervolgens aangehouden en voor verhoor meegenomen naar PI Torentijd in Middelburg. Daar heeft hij een bekennende verklaring afgelegd. Verder onderzoek moet uitwijzen of hij ook verantwoordelijk is voor nog tientallen andere inbraken. Met deze gevangenneming hoopt de politie dat er een einde is gekomen aan de inbrakengolf op Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Meerdere aanhoudingen worden overigens niet uitgesloten.



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jantje (4-12-2013 om 22:05)
De politie heeft hiermee een mooie slag geslagen en ik hoop dat er nog veel mooie slagen zullen volgen. Hulde aan het politieteam Schouwen-Duiveland.
Gerard (4-12-2013 om 16:41)
Goed werk politie! Wat denken jullie, zou hij voor oud & nieuw weer op straat lopen? Antw A: Ja Antw B: Ja, want hij heeft een slechte jeugd gehad Antw C: Ja, want door de impact in de media heeft hij zijn straf al gehad Antw D: Ja, hij wordt in vrijheid gesteld onder 'zeer strenge' voorwaarden
Hulde (4-12-2013 om 16:23)
Kijk dat is mooi werk. proficiat politie met het oplossen van deze inbraakgolf. Nu nog de inbraken op Walcheren oplossen. Owja en nu niet gaan zeuren dat de politie dit had kunnen voorkomen. Tijdens de nachtelijke uren surveilleren er gemiddeld twee agenten op schouwen en 6 op Walcheren .
Tom (4-12-2013 om 16:17)
Goed werk van de politie! Nu maar hopen dat hij voor een poosje achter de tralies gaat...
Cookie-instellingen beheren