Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
83 files van totaal 328 km

Waterschap stelt dijkbewaking in

Toegevoegd: 05-12-2013, 17.15 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het waterschap Scheldestromen stelt dijkbewaking in. Vooralsnog worden er geen coupures en duikers in de binnendijken gesloten. Dat is zojuist bekend gemaakt.


Vannacht om 0.00 uur komt het operationeel team van waterschap Scheldestromen bijeen op het hoofdkantoor in Middelburg. Ongeveer honderd waterschappers bezetten de dijkwachtposten en houden buiten de dijken nauwlettend in de gaten. Het waterschap gaat niet meer uit van uitgebreide dijkbewaking, vanwege de aangepaste weersverwachting. Het waterschap stelt wel fase 2 van het draaiboek dijkbewaking in.

Vannacht wordt een waterstand van NAP + 3,70 m bij Vlissingen verwacht. Waterschappers gaan in teams minimaal twee uur voor hoogwater de dijken langs de Westerschelde en de Noordzeekust inspecteren.

Doordat de Oosterscheldekering is afgesloten, geldt daar alleen fase 1 (staat van paraatheid). Op laag water worden daar morgen ook wel de dijken geïnspecteerd. Waterschap Scheldestromen houdt ook voor morgenmiddag nog rekening met hoog water. Het kan zijn dat het waterschap vanaf het kantoor de situatie in de gaten houdt.

Zie ook:
Nog weinig problemen door storm (05-12-2013)
Reddingsbrigade paraat vanwege storm (05-12-2013) 
RWS: Gevaarlijke rijomstandigheden (05-12-2013) 
Oosterscheldekering gaat dicht (04-12-2013) 
Voorbereiding op dijkbewaking Zeeuwse kust (04-12-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingse (5-12-2013 om 23:36)
@Andre: Alles wat te maken heeft met veiligheid is niet overdreven. Jij ziet waarschijnlijk niet de Ernst er van in, maar vanwege springtij kan er veel gebeuren, vandaar dat ze dit allemaal doen. Dat doen ze echt niet voor de lol !!
Andre (5-12-2013 om 18:42)
Beetje overdreven 100 mankrachten laten overwerken terwijl er niks aan de hand is, zeker niet met de deltawerken en de dijkversterkingen. De belastingen zullen wel weer omhoog gaan per 1 januari om dit te bekostigen.
Cookie-instellingen beheren