Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 64 km

Schip verliest containers op Westerschelde

Toegevoegd: 06-12-2013, 01.33 uur
Eén van de verloren containers.
Eén van de verloren containers.
© Foto: Etienne van der Hooft
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Donderdagavond rond half acht is een schip op de Westerschelde vijf containers verloren.


Volgens het Waterschap Scheldestromen zijn alle containers teruggevonden op de dijk bij Terneuzen, ter hoogte van de wijk Othene. Eén van de containers ligt voor het gemaal Othene. Rijkswaterstaat gaat er voor zorgen dat deze nog deze nacht geborgen wordt. In de loop van vrijdag worden de andere containers geborgen.

Vanwege aanvaringsrisico's werd het scheepvaartverkeer enige tijd stilgelegd. Toen bleek dat de containers allemaal veilig waren aangespoeld, werd het scheepvaartverkeer weer hervat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (8-12-2013 om 10:33)
Dat is nu eens een binnenvaartschip die 5 containers verliest. Ooit al eens gezien wat er mis kan gaan met die oceaanreuzen die containers vervoeren. 4 waren leeg en eentje met tapiocameel. De jutters op de Waddeneilanden vinden wel eens wat anders. Schoenen en kleding bijv.
Schaapje (6-12-2013 om 14:12)
Wie nog nooit gevaren heeft weet niet hoe een zeeman leeft.
Piet (6-12-2013 om 13:45)
GJ, inderdaad, je bent geen zeeman, niet alle schepen komen van om de hoek en aanlegsteigers zijn er niet zoveel onderweg......
GJ (6-12-2013 om 09:12)
Ik ben geen zeeman maar vraag mij wel af of nu wel zo verstandig was met om met deze omstandigheden te gaan varen.
Cookie-instellingen beheren