Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 30 km

Celstraffen voor runnen hennepkwekerij

Toegevoegd: 09-12-2013, 13.26 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag een 37-jarige man uit Ritthem, een 46-jarige Middelburger en een 35-jarige man uit Nootdorp elk een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand opgelegd voor hun betrokkenheid bij het runnen van een hennepkwekerij in Ritthem.


Tegen het trio was 240 uur taakstraf en eveneens een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist. Daarnaast worden de beide Walchenaren 'geplukt' voor 6000 respectievelijk 8000 euro. Van de Nootdorper wil het Openbaar Ministerie 62.000 euro zien. In die zaak doet de rechtbank over enige tijd uitspraak.

De kwekerij kwam in beeld toen energieleverancier Delta ontdekte dat de groene stroom van de windmolen in de buurt van de A58 méér verbruikte dan dat het opbracht. Er werden metingen verricht en het spoor leidde al snel naar het pand van de Ritthemer.

Op 7 september 2011 werd de professionele hennepkwekerij met bijna 900 planten opgerold. Een vierde verdachte in deze zaak, een 42-jarige man uit Zoetermeer is vooralsnog zoek.



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (9-12-2013 om 19:04)
NOL groene stroom of niet! het is wel gestolen stroom van delta, dus helemaal geen straf vermindering voor deze criminelen!
JS (9-12-2013 om 14:46)
Triest dit. Heel het beleid in Nederland is triest. Het wordt tijd dat het gewoon gelegaliseerd wordt.
NOL (9-12-2013 om 14:13)
Ik pleit voor strafvermindering. Plantjes kweken met groene stroom....Milieubewuste wietkwekers. Mag best rekening mee gehouden worden in de hoogte van de straf. Misschien gaan dan de andere telers ook over op groene stroom!
Cookie-instellingen beheren