Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Kraan wrakberging omgevallen

Toegevoegd: 10-12-2013, 11.13 uur
Door: Rolf de Feijter
VROUWENPOLDER - De kraan op een bok die bezig was het laatste deel van de Duitse mijnenlegger in het Veerse Meer te bergen is vanmorgen afgebroken.


De drijvende kraan had op het moment van afbreken het laatste deel van het wrak in de takels hangen en was daarmee onderweg naar de kant. De kraan ligt nu gestrekt langs de Veerse Dam in het water. Het is nog niet precies bekend wat er gebeurd is. Wel is bekend dat niemand gewond is geraakt.

Rijkswaterstaat gaat in overleg met de aannemer en defensie om te bepalen wat er nu moet gebeuren. Maandagmiddag haalde defensie met succes nog een deel van de mijnenlegger uit het water. Eind november werd het eerste deel van het in stukken gezaagde wrak geborgen.

Het derde en laatste deel zou vandaag worden geborgen. De mijnenlegger gaat naar het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp waar het deel uit gaat maken van een themapark.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Matthijs de feijter (11-12-2013 om 22:24)
Ik rij er dagelijks langs met de bus en heb het min of meer vanaf begin gezien hoe het gestrart is groot inzet van defensie tot ik het bergingsdokje zag toen schoot ik in lag ik wist wat er lag op de bodem en dat moesten met dat weg halen dacht dat het een geintje was enja ik had het al verwacht ...
Rob 3e (10-12-2013 om 19:08)
Ik vraag mij dus af: Waarom is er geen grotere en bredere bok gebruikt en waarom gaan ze toch door als zelfs een kind kan zien dat het niet gaat?
Rob 2e (10-12-2013 om 19:04)
Had aan de aanwezige professionals mijn zorgen geuit, dit werd echter niet serieus genomen. Het is voor mij een volkomen raadsel waarom er bij niemand van het aanwezige personeel inclusief de machinist van de bok geen alarmbellen zijn gaan rinkelen, onbegrijpelijk!
Rob (10-12-2013 om 19:03)
Gisteravond was ik aanwezig bij het ophijsen van het wrak. Telkens als ze het deel ophesen begon de bok gevaarlijk te kantelen, zo sterk dat ik onmiddellijk zag dat het niet ging lukken. Ook de staalkabels maakten hoorbaar protest en dit terwijl het wrak nog niet geheel uit het water was gehaald.
Jan (10-12-2013 om 17:27)
We hebben het al lang geroepen laat dit over aan professionals. Deze bergingsbedrijven zijn er niet voor niets. Laat dit een goede les zijn voor de oud ijzer handelaren van Defensie: laat dit spul liggen.
G-j (10-12-2013 om 16:33)
@ Adriaan er zit blijkbaar nog munitie in dus het heeft wel degelijk nut hem uit het water te halen
Cookie-instellingen beheren