Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel boetes voor rijden zonder verlichting

Toegevoegd: 10-12-2013, 12.06 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - In november heeft de politie in Zeeuws-Vlaanderen 152 boetes uitgedeeld voor het rijden zonder verlichting. De meeste boetes gingen naar fietsers zonder licht.


Met het aanbreken van de donkere dagen heeft de politie extra gecontroleerd vanwege de verkeersveiligheid. De start van de extra verlichtingscontroles liep gelijktijdig met het begin van de landelijke campagne, welke op fietsers is gericht: Ik wil je zien.

Naast de vele fietsers werd ook menig automobilist bekeurd ondermeer voor het onterecht gebruikmaken van de mistlichten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (15-12-2013 om 00:06)
Ja net als wat Westkapelle zegt, deed je licht het eerst en wil je terug naar huis gaan is t ineens kapot, agent ziet niet wanneer dat gebeurd is, kan je wel staan uitleggen maar maakt voor agent niks uit. En boete voor moord en verkrachting?? Vrijkopen dus, en dat gebeurd al vaak genoeg.
1312 (14-12-2013 om 20:24)
Tja, snap het wel, maar de politie kan ook wel eens wat anders doen dan deze makkelijke klusjes zoals ze het zelf noemen. kunnen beter eens hun tijd investeren in het bestrijden van echte criminelen!
Jan (14-12-2013 om 18:45)
@ Petrus, wat mij betreft dan alleen voor jou, we betalen al niet genoeg zeker? boetes mogen omlaag voor elk voertuig,boete's en straffen moeten juist hoger worden voor andere vergrijpen zoals verkrachting en moord want dat gaat tenminste nog ergens over
Petrus (12-12-2013 om 14:01)
@69, dit heeft niets maar dan ook niets met een of ander quotum te maken. Wat mij betreft de boetes mogen voor deze fors omhoog.
Fred (11-12-2013 om 08:31)
Vroeger was een fiets zonder licht een uitzondering, tegenwoordig is het andersom. Als je als automobilist een fietser aanrijd ben je automatisch de klos en moet jij bewijzen dat de fietser fout was. Wat mij betreft mogen ze de boete voor rijden zonder licht optrekken naar minimaal €200,=
69 (10-12-2013 om 23:21)
De zin 'met het aanbreken van de donkere dagen' kan beter worden veranderd in 'met het aanbreken van het oudjaars quotum'
Cookie-instellingen beheren