Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist voor dealen drugs

Toegevoegd: 13-12-2013, 03.05 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Officier van justitie E. Bethlehem verdenkt een 27-jarige Vlissinger ervan in 2011 tweeënhalve maand in zijn woonplaats te hebben gedeald in zowel heroïne als cocaïne. Daarvoor eiste ze donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een celstraf van zes maanden plus nog eens vier maanden voorwaardelijk als stok achter de deur.  


Zijn 29-jarige vriend en plaatsgenoot, die ook bij het dealen -zij het een langere periode was betrokken, werd vorig jaar daarvoor al veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Hoewel de Vlissinger in alle toonaarden ontkent stelt de officier voldoende bewijs tegen hem te hebben: telefoontaps, observaties die aantoonden dat er vanuit zijn auto drugs van eigenaar wisselden en de nodige verklaringen van getuigen/gebruikers.  

De advocaat van de Vlissinger is van mening dat zijn cliënt moet worden vrijgesproken, omdat de getuigenverklaringen onbetrouwbaar en de politieverhoren gestuurd zouden zijn. Bovendien, zo vindt de raadsman, waren de verhoren suggestief. De uitspraak is op 24 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren