Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 13 km

Half jaar cel voor poging doodslag

Toegevoegd: 18-12-2013, 16.38 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 27-jarige Vlissinger tegen wie twee weken geleden voor poging moord op een landgenoot een gevangenisstraf van zes jaar was geëist, is woensdag door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van een half jaar, plus nog eens zes maanden voorwaardelijk. De rechtbank sprak de Vlissinger vrij van de poging moord, maar achtte wél poging doodslag bewezen.

De Vlissinger was met wat vrienden en het latere slachtoffer aan het gamen, eten en vooral ook drinken. Het spel dat op de computer werd gespeeld was nogal gewelddadig. Het deed de Vlissinger denken aan de moord op zijn vader die door één van de stammen in zijn land zou zijn gepleegd, welke terugkwam in het spel.


Het latere slachtoffer vertelde dat hij tot de bewuste stam behoorde en toen ging het bij de Vlissinger volledig mis. Er ontstond een vechtpartij en er kwam een mes aan te pas. Het slachtoffer werd geraakt in zijn schouder en liep twee snijwonden bij het oor op.

De Vlissinger gaf nog het advies om naar het ziekenhuis te gaan en ging zelf weer naar binnen. De verklaring die de dolgedraaide Vlissinger bij politie aflegde was voor de officier voldoende om poging moord bewezen te achten.

De rechtbank dacht daar echter anders over en stelde dat er van het voor (poging) moord vereiste 'voorbedachten rade, kalm beraad en koel overleg' geen sprake was geweest. Ook oordeelde de rechtbank dat de in verwarde toestand afgelegde verklaring - waar de officier moord op baseerde - maar zéér beperkt bruikbaar was.

De beide mannen hebben inmiddels weer vrede gesloten.

Zie ook:
- OM eist 6 jaar voor poging tot moord (04-12-2013)
- Gewonde bij steekpartij Vlissingen (18-06-2013)   


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (29-12-2013 om 14:52)
Wat een lekker landje hebben wij toch, alles wordt hier maar met een "foei toch" afgedaan. Mensen die een mes trekken als het niet gaat zo als zij het willen………vreemd volk hoor.
C.c (18-12-2013 om 20:57)
Als je het verhaal er achter niet kent is het makkelijk reageren, als het echt zo schokkend was had hij er vast niet zo ''makkelijk'' vanaf gekomen
Jessica (18-12-2013 om 18:34)
@marleen als jij wat beter je best had gedaan had je misschien ook rechter kunnen worden maar aan je reactie te zien heb je daar niet genoeg hersencellen voor.
Piet (18-12-2013 om 17:18)
Niet meer doen, zes maanden is goed.
Marleen (18-12-2013 om 16:56)
Erg he dat is een leven waard schande hoor rechtspraak omdat het aan zijn stam deed denken kom op nou zeg straf uitzitten land uit nooit meer erin simpel
Cookie-instellingen beheren