Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dieven bezoeken vijf adressen

Toegevoegd: 18-12-2013, 16.52 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Dieven hebben dinsdag en vannacht inbraken gepleegd op diverse plaatsen in de provincie. Het dievengilde bezocht plekken in Heinkenszand, Rilland, Terneuzen en Tholen.


De inbraak in Terneuzen vond vannacht plaats bij een woning aan de Leliestraat. Hier werd het raam van de woonkamer geforceerd. Hierna werd een geldbedrag weggenomen uit een tas.

In Heinkenszand werd vannacht een poging gedaan om in te breken bij een boekenwinkel aan de Dorpsstraat. De dieven probeerden binnen te komen via de voorruit van het pand. De daders zijn tijdens hun bezigheden gezien door een getuige die vervolgens de politie alarmeerde. De verdachten zijn in onbekende richting gevlucht. Een zoektocht met een diensthond heeft niet geleid tot een aanhouding.

Aan de Burgemeester van Berchemstraat in Tholen werd dinsdagavond ingebroken. Vermoedelijk zijn de daders via het balkon aan de achterzijde van de woning binnengekomen. Ze hebben het gehele huis doorzocht naar waardevolle spullen. Onduidelijk is nog wat er precies is buit gemaakt.

Ook aan de Oranjerie in Tholen werd ingebroken. De bewoner ontdekte bij thuiskomst dat iemand zijn woning was binnengedrongen via het keukenraam. Diverse plekken in de woning werden doorzocht. Onderzocht wordt of er spullen zijn meegenomen.

In Rilland bleef het bij een poging tot inbraak. Hier werd een woning aan de Roerdomp het doelwit. Er is geprobeerd om via de schuifpui binnen te komen door middel van de zogeheten 'gaatjes boren'-methode. Die poging is dus niet geslaagd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Linda Molendijk (19-12-2013 om 21:35)
Vanmorgen een poging tot in Krabbendijke de garagedeur half open gekregen terwijl de bewoonster boodschappen was gaan doen op dorp er is een getuige die het heeft gezien ik hoop dat ze ze snel pakken (SCHOFTEN)
Carlo (19-12-2013 om 10:49)
En in Krabbendijke op 2 adressen
Sjors (18-12-2013 om 23:37)
Ze moeten eens de straffen anders doen, handjes er af kappen. Ga een nieuwe politieke partij starten om dit in te voeren
Peter (18-12-2013 om 23:33)
En tel er maar eentje bij. Vanavond in Hulst ook prijs.....
Jeroen (18-12-2013 om 19:54)
Yep, hier in Heinkenszand brandt de straatverichting op 'halve kracht', dus maar één van de twee lampen. We moeten het dievengilde vooral lekker makkelijk maken, toch?
Cookie-instellingen beheren