Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Reeks inbraken in weekeinde

Toegevoegd: 22-12-2013, 17.48 uur - Update: 22-12-2013, 20.47 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Bij de politie zijn zondag diverse aangiftes gedaan van inbraken in woningen in Middelburg, Oostburg en Philippine. Buitenom de ravage die de dieven hebben achtergelaten is ook flink wat buit gemaakt.


De inbraak in Philippine werd zaterdagavond gepleegd in een woning aan de Spanjaardsweg. De bewoners missen geld en sieraden. Het is onbekend hoe de dader(s) is/zijn binnengekomen.

Ongewenst bezoek heeft zaterdag een woning aan de Grevelingenstraat grondig doorzocht. Vermoedelijk is men via de schuifpui aan de achterzijde van de woning binnengekomen. De bewoners missen geld, sieraden, kleding en accessoires en apparatuur.

Uit een woning aan de Kreeft in Oostburg is zaterdag een kluis met sieraden weggehaald. Deze is later leeg in Waterlandkerkje teruggevonden. De dader(s) zijn vermoedelijk via het badkamerraam op de bovenverdieping binnengedrongen.

Ook een woning aan de Johan de Brunestraat in Middelburg is zaterdag doelwit geweest. Hier ging het waarschijnlijk om insluipers die via de achterdeur zijn binnengekomen. Voor zover bekend is er geld weggenomen. Vanwege de achtergelaten ravage is nog precies duidelijk iwat er nog meer is gestolen.

In de nacht van zaterdag op zondag werd ook een woning aan de Zuidmede in Middelburg bezocht. Hierbij werd de schuifpui aan de achterzijde geforceerd. De bewoners missen apparatuur en geld. Ook een woning aan de Noordmede moest het ontgelden. Dieven hebben daar apparatuur gestolen.

In een woning aan de Grootmede, eveneens in de Middelburgse wijk Dauwendaele, werd via de achterzijde van het pand geld en apparatuur weggehaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Freddy (23-12-2013 om 00:21)
Peter, maak je geen zorgen Mijn laatste bekeuring is van een paar jaar geleden voor een snelheids overschreiding van 7 km op een invalsweg van een grote stad . Maar het wordt steeds moeilijker om ze allemaal te zien en bij te houden
Peter (22-12-2013 om 21:22)
@freddie: Dat zijn nu eenmaal de laatste maanden van t jaar, dan moet t qoutum aan verkapte wegenbelasting nog even binnengehaald worden. Dat weten we allemaal zo langzamerhand, dus hou je aan de regels en gun t ze niet!
Freddie (22-12-2013 om 20:34)
Lees ik hieronder niet dat de politie druk bezig is boetes te incasseren ?
Peter (22-12-2013 om 19:32)
Frappant, de laatste tijd steeds meer inbrekers op pad. Zou dat nu liggen aan al die vreemde nieuwe landgenoten? Of is t misschien die "leuke regering"die de minima tot wanhoop drijft?
Peter (22-12-2013 om 18:34)
Een alarmsysteem helpt echt. Kosten valen erg mee vergeleken met de schade die ze aanbrengen.
Een bezorgde buurtbewoner (22-12-2013 om 18:31)
Misschien dat dit aanleiding voor de politie is om 's nachts meer dan zomaar één ronde te lopen door de wijk. Misschien dat ze hierdoor een grote groep met inbrekers te pakken kunnen krijgen. Kunnen wij weer met een iets geruster hart gaan slapen.
Cookie-instellingen beheren