Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tien meldingen van stormschade

Toegevoegd: 24-12-2013, 10.26 uur - Update: 24-12-2013, 10.39 uur
De brandweer in actie op de Grote Markt in Goes.
De brandweer in actie op de Grote Markt in Goes.
© Foto: Erik Schwartz
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De harde wind en regenval hebben de Zeeuwse brandweerploegen in totaal zeker tien meldingen opgeleverd.


Het KNMI waarschuwt in bijna geheel Nederland momenteel voor 'gevaarlijk weer'. Dat komt vanwege de zware windstoten tot 90 kilometer per uur die momenteel over het land trekken. Aan het einde van de ochtend neemt de wind af en verdwijnen de zware windstoten.

De eerste melding waarbij de Zeeuwse brandweer ingezet moest worden kwam maandag rond 21.30 uur binnen uit vanuit Wolphaartsdijk. Daar had de storm in de Hoofdstraat schade veroorzaakt aan een boom. Deze dreigde om te waaien en de brandweer heeft de boom uit voorzorg in stukken gezaagd.

Ruim anderhalf uur later liep het dak van een pand aan de Karmijnstraat in Kapelle schade op. Voor deze melding werden een tankautospuit en een ladderwagen opgeroepen. Hier was schade ontstaan aan een plat dak. Met behulp van de autoladder werd een stuk daktrim verwijderd. Daarmee was het gevaar van loswaaiende delen geweken. Wel werd voor de zekerheid het trottoir voor de woning met linten afgezet.

In Kruiningen ontstond rond 02.40 uur stormschade en dat gebeurde ook rond 03.50 uur op de kruising Kreekweg-Weelweg in het Walcherse Gapinge. Rond 04.55 uur moest de brandweer van Ovezande uitrukken voor een melding van stormschade op de kruising Mooymanstraat - Constantijnstraat in Ovezande.

Later was even voor 05.00 uur ook nog sprake van stormschade bij een gebouw aan de Oosterscheldestraat in Zierikzee en omstreeks 05.40 uur op de kruising Watervlietseweg - Isabellaweg in IJzendijke.

In Goes ontstonden rond 06.55 uur problemen bij Grand Café Jersey aan de Grote Markt (foto's). Hier waren twee markiezen losgewaaid: één op de eerste verdieping en één op de tweede verdieping. De beide markiezen bungelden aan een touw tegen de gevel van het pand. Daarbij sneuvelden enkele ruiten op de 2e verdieping. De brandweer sneed vanuit de redkorf van de autoladder de touwen van de beide markiezen door en bracht ze gecontroleerd naar beneden.

In Hulst raakte rond 08.25 uur een dak beschadigd van een bedrijfspand aan de Hogeweg. Even later was het in Kapelle opnieuw raak. Toen onstond er schade bij een pand aan de Kloosterweg en op de Rijksweg N289.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren