Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 14 km

Politie vindt neppistolen in Hulst

Toegevoegd: 28-12-2013, 12.07 uur
Door: Rolf de Feijter

HULST - Vijdagavond werd de politie ingeschakeld na een melding van vuurwerkoverlast in Hulst. Ter plaatse werd geen vuurwerk aangetroffen maar verboden neppistolen.


Om 20.10 uur trof de politie drie jongens aan op de Mostaertstraat in Hulst. Kort daarvoor hadden agenten een knal gehoord en daarom werd de jongens gevraagd of zij vuurwerk bij zich hadden. Dat bleek niet zo te zijn maar in plaats daarvan toonden twee van de drie knapen een pistool.

Bij nader onderzoek bleek het hier om reproducties van echte wapens te gaan. Omdat die wapens gebruikt kunnen worden om iemand te bedreigen, zijn dergelijke wapens in Nederland verboden. Daarop aangesproken zeiden de ouders van het tweetal ook niet te weten dat dit verboden was. Tegen de twee vijftienjarige jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (28-12-2013 om 21:57)
Wil je nog meer nep wapens in beslag nemen? Ga dan naar speelgoed zaken, liggen genoeg, ook messen die er redelijk echt uit zien. kijk bij sommige kraampjes, daar verkopen ze ook van die bolletjes pistolen e.d. Hoe krijg je zoiets dan mee naar huis als je t niet bij mag hebben? Hier voor geleerd?
Kweetniet (28-12-2013 om 19:04)
Dat de ouders het zgn niet wisten is gewoon een slecht smoesje, die kunnen geen voogd zijn van kinderen als ze dit niet eens snappen. dan zijn ze te dom. gelijk maar uit huis plaatsen en ouders beboeten en kindertoeslag terugvorderen. of terug sturen naar eigen land waar ze de wet wel kennen.
Teun (28-12-2013 om 16:58)
Bovenstaand bericht klopt niet helemaal. De nepwapens zijn verboden voor jongelui onder de 18 jaar, daarboven is het toegestaan sinds 15 januari 2013 mits lid van de NABV en voldoen aan een aantal regels. Rond lopen op straat is zeker wel verboden en terecht.
Cookie-instellingen beheren