Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie rijdt auto klem in Biervliet

Toegevoegd: 30-12-2013, 11.43 uur
Door: Roland de Jong
BIERVLIET - In Biervliet is zondagmiddag na een achtervolging een man aangehouden die mogelijk betrokken is geweest bij een inbraak. De man had sowieso geen geldig rijbewijs, reed zonder licht en negeerde een stopteken. De politie reed de auto van de man klem.


De arrestant, een 22-jarige man uit Tiel, werd rond 17.50 uur opgepakt. Dat gebeurde nadat de politie rond 17.20 uur een melding kreeg van een alerte getuige die meldde dat hij een donkerkleurige Peugeot met drie mannen daarin kris kras zag rondrijden in Biervliet.

Vanwege eerdere inbraken maakte hij daar melding van. Agenten zagen de door de melder bedoelde auto op de Beukelsstraat en gaven een stopteken dat door de bestuurder werd genegeerd. Ook werden de lichten van het voertuig gedoofd.

De dienders konden de auto op de Noordstraat klem rijden. De bestuurder, een 22-jarige man uit Tiel, zat alleen in de auto. In de auto lagen ook handschoenen en twee zaklampen. Bij navraag bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had en dat hij antecedenten heeft op het gebied van woninginbraken. Hij heeft voor de geconstateerde overtredingen een proces-verbaal gekregen.

Er blijkt zondagmiddag ingebroken te zijn in een woning aan de Beukelsstraat. Vooralsnog kan een eventuele betrokkenheid van de verdachte daarbij niet aangetoond worden. Er werd in verband met deze inbraak nog een burgernetbericht gestuurd met het verzoek uit te kijken naar twee mannen, die donkere kleding met een capuchon droegen en mogelijk door de melder eerder gezien zijn in de auto die later op de Noordstraat werd gecontroleerd.

Agenten hebben in de omgeving ook nog tevergeefs naar het duo uitgekeken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram Luteyn (30-12-2013 om 13:08)
Goed werk van die getuige en de politie .Ben benieuwd wat er met die auto gebeurd.Zonder rijbewijs moet je die toch laten staan denk ik .Naar de schroothoop ermee zou ik zeggen of openbaar verkopen door de politie
Cookie-instellingen beheren