Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Achttien bekeuringen vuurwerk

Toegevoegd: 02-01-2014, 12.46 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - Op Schouwen-Duiveland zijn in de dagen voor de jaarwisseling in totaal 18 boetes uitgedeeld voor het vroegtijdig afsteken of voor handen hebben van illegaal vuurwerk. Dat heeft de politie vanmiddag bekend gemaakt.


Van zaterdag 28 tot en met maandag 30 december werd er in alle kernen gecontroleerd. Agenten zagen veertien keer dat voortijdig vuurwerk werd afgestoken. Dat gebeurde vijf keer in Zierikzee, twee keer in Nieuwerkerk, één keer in Scharendijke, twee keer in Oosterland en drie keer in Bruinisse.

Ook werd vier keer gezien dat men illegaal vuurwerk had. Dat gebeurde één keer in Burgh-Haamstede, twee keer in Zierikzee en één keer in Renesse.

Veertien minderjarigen zijn naar bureau Halt doorverwezen. Tegen vier mensen is proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Theo (3-1-2014 om 19:17)
Er zou een volledig verbod moeten komen op alle vuurwerk en het verkopen daarvan. Alle beesten lopen daar een trauma van op en over de gewonde mensen maar niet te spreken. Net als in Portugal, geen vuurwerk verkoop, alleen 1 groot vuurwerk boven de zee, kan iedereen op het strand kijken.
Tom (2-1-2014 om 13:44)
Goed dat daar door de politie op wordt gecontroleerd! Dat houdt de overlast tenminste een beetje binnen de perken. Illegaal vuurwerk moet sowieso aangepakt worden, geeft grote overlast en is nog gevaarlijk ook!
Cookie-instellingen beheren