Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
64 files van totaal 283 km

Hulst neemt maatregelen na Foxxland

Toegevoegd: 02-01-2014, 13.47 uur
Door: Roland de Jong
HULST - De gemeente Hulst gaat strenger toezicht houden op evenementen in horeca-inrichtingen om te voorkomen dat evenementen zoals afgelopen Foxxland in de nieuwjaarsnacht opnieuw uit de hand kunnen lopen. Dat is zojuist bekend gemaakt.


Tijdens het evenement, waar volgens de politie zo'n 500 mensen op afkwamen, vonden enkele ongeregeldheden plaats. Vijf personen werden opgepakt waarvan één voor een zedendelict. Onder meer een beveiliger werd mishandeld. Een jongeman moest naar het ziekenhuis worden gebracht nadat hij door een ruit was gedrukt. Ook werden politiemensen beledigd en mishandeld.

Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst laat weten dit soort zaken niet te accepteren. De gemeente legt uit dat voor activiteiten in een etablissement als Reynaertland (waar Foxxland werd gehouden) echter geen evenementenvergunning benodigd is. Dat komt omdat de overkoepelende vergunning van de inrichting volstaat.

Mulder neemt daar vanaf heden echter geen genoegen meer mee. "Bij dit soort grootschalige evenementen in een inrichting zal met name ook op voorhand scherp worden meegekeken. Daar waar nodig zal de organisatie worden bijgestaan en worden geadviseerd, zodat in gezamenlijkheid het soort calamiteiten zoals die zich in de Nieuwjaarsnacht bij Reynaertland voordeden, worden voorkomen."

"Organisaties moeten zich terdege bewust zijn van de impact en risico’s van dit soort grootschalige evenementen, waarbij vele mensen samen komen. Praktische zaken moeten goed geregeld zijn en afgestemd op het aantal bezoekers. Daarbij moet kunnen worden gegarandeerd dat het maximale aantal bezoekers niet wordt overschreden en dat de veiligheid van de bezoekers wordt gewaarborgd."

Zie ook:

Arrestaties en zedendelict bij feest (01-01-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ook langs gaan. (4-1-2014 om 11:15)
Weer zo een organisator die niet aan veiligheid denkt maar alleen aan het schrapen van geld, waardoor het voor zijn slachtoffers levensgevaalijk is. dat soort moet opgeruimd en rap, want de overheid ? die vind het ook wel mooi, dat geld, en hebben natuurlijk verder geen verantwoordelijkheid.
Cerebrus (3-1-2014 om 21:58)
@Piet en wat is Vestrock dan? Kolossaal? Laat me niet lachen.
Jeffrey (3-1-2014 om 18:04)
Er is al een paar keer in Reynaertland headcandy georganiseerd dat ging toch wel goed volgend mij maar 1 schuldige en dat is degene die het georganiseerd heeft . Dacht waarschijnlijk aan zijn of haar portomonee en niet aan de veiligheid van de bezoekers .
Marleen (3-1-2014 om 10:55)
Als die lui zich gedragen en lol maken is er toch niks aan de hand maar er zijn er altijd drank op dan worden ze zo stoer vooral uit hulst drank pillen en drugs wau hoor jullie zetten hulst weer op de kaart zo maken ze alles kapot en dan roepen er is niks
Kees (3-1-2014 om 10:27)
Daar ligt precies het probleem van het Hulster gemeentebestuur; Ze blijven maar volhouden dat het hier zo rustig, veilig en groen is en dat in Hulst de tijd stil staat. Niet dus...
Piet (3-1-2014 om 00:50)
Alle evenementen zijn grootschalig hier, dat zou jij, Cerebrus, ook moeten begrijpen. Alles is hier kleinschaliger dan in de grote steden. Dat behoeft geen uitleg.
Cookie-instellingen beheren