Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil TBS verlengen na doodslag

Toegevoegd: 09-01-2014, 17.24 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De TBS van een 29-jarige man uit Sint Philipsland die tien jaar geleden zijn achterbuurvrouw om het leven bracht, moet worden verlengd. Day vindt het Openbaar Ministerie (OM).

Het OM wil dat de man in het komende jaar samen met de tbs-kliniek kan werken aan een mogelijke voorwaardelijke beëindiging van de tbs. Het verzoek tot verlenging diende donderdag voor de rechtbank in Middelburg.

Volgens de deskundigen van de tbs-kliniek gaat het prima met de man, maar of hij op de langere termijn nog een risico vormt, kan nog niet met zekerheid worden gezegd. De man werd in 2003 voor onder meer doodslag op zijn toen 80-jarige achterbuurvrouw J. Serné-Dooms veroordeeld tot vier jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De vrouw werd tijdens haar slaap overvallen, vreselijk toegetakeld, een kussen op haar gezicht gedrukt en de keel dichtgeknepen. Ook werd ze seksueel misbruikt. Na ettelijke maanden van onzekerheid binnen de gemeenschap van Sint Philipsland leidde een grootscheeps DNA-onderzoek onder de mannelijke inwoners van het Thoolse dorp tot zijn aanhouding .

Uitspraak 23 januari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren