Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Personeel werkplaats opgevangen

Toegevoegd: 10-01-2014, 08.10 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Het personeel van de Demontage Werkplaats Zeeland (DWZ) in Goes wordt vanochtend opgevangen. Het pand van de sociale werkplaats werd gisteravond verwoest door een zeer grote brand.

DWZ demonteert en recyclet professionele apparaten en elektronica. Er werken grotendeels mensen die psychiatrische en/of psychosociale problematiek hebben (gehad) en weer worden klaargestoomd voor de reguliere arbeidsmarkt. De medewerkers worden vanochtend opgevangen en begeleid door medewerkers van de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg Emergis uit Kloetinge.

De brand in het pand aan de Van Doornestraat brak rond 22.15 uur uit. Toen de brandweer arriveerde stond het gebouw volledig in brand en was er sprake van een uitslaande brand met veel rookontwikkeling. Om de inzet van hulpdiensten goed te kunnen coördineren werd GRIP 1 afgekondigd. Voor de brandweer zat er uiteindelijk niets anders op dan het pand gecontroleerd te laten uitbranden.

De brandweer heeft een meetploeg uit Wolphaartsdijk ter plekke gestuurd om te onderzoeken of er schadelijke stoffen vrijkwamen. Omwonenden werd door middel van een NL-Alert geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven Onderzoek heeft volgens de Veiligheidsregio Zeeland uitgewezen dat er geen gevaarlijke stoffen zijn aangetroffen. Er is ook geen asbest vrijgekomen.

Omdat het bluswater mogelijk vervuild is door verbrande resten van de aanwezige apparaten en electronica zullen medewerkers van de afdeling milieu van de gemeente Goes bij daglicht aan de slag gaan met opruimwerkzaamheden.

De brandweer was het vuur rond 01.30 uur meester. Hierna moest er nog lange tijd worden nageblust. Vannacht en vanochtend zijn nog diverse ploegen opgeroepen om de ingezette brandweerlieden af te lossen. Bij de brand raakte niemand gewond. De oorzaak is nog niet bekend.

Zie ook:
- Zeer grote uitslaande brand in Goes (09-01-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adje (10-1-2014 om 09:33)
Echte en zwaar klap voor alle medewerkers. Maar toch ik vind het belangrijker dat niemand is gewond/dood door de brand. Veel sterkte aan alle medewerkers.
Cookie-instellingen beheren