Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Belgen vast voor geweldpleging

Toegevoegd: 11-01-2014, 14.50 uur
Door: Rolf de Feijter

GOES - Zaterdagmorgen zijn aan de Grote Markt vier Belgische verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het gaat om een 20-jarige inwoner van Beveren, twee inwoners van Melsele van 25 en 27 jaar en een 21-jarige man uit Burcht.

Rond 04:30 uur kreeg de politie een melding van een grote vechtpartij op de Grote Markt. Agenten gingen snel ter plaatse. Terwijl zij onderweg waren werd via het cameratoezicht gezien dat vier personen een man, die op de grond lag, stonden te schoppen. Toen de politie arriveerde, stopte het viertal daarmee en liepen weg. Het slachtoffer, een 50-jarige inwoner van Waarde, heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. Hij raakte licht gewond.

Een hondengeleider van de politie is tussen de ruziënde partijen gaan staan om hen te scheiden. Twee Belgen konden direct worden aangehouden. De andere twee renden hard weg in de richting van de Sint Adriaanstraat maar konden na een korte achtervolging worden gearresteerd. De 21-jarige verdachte werd daarbij gebeten door een politiehond.

De vier verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij. Uit het eerste onderzoek lijkt het te gaan om een uit de hand gelopen woordenwisseling die eerder op de avond plaatsvond tussen twee groepen stappers.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bendekoekoek (13-1-2014 om 01:22)
Belgen zijn zeker wel gezelliger, Gentse Feste amper politie gezien, met duizenden mensen in de stad. Mensen zijn gemoedelijker. Veel minder pasterig dan Nederlanders. Nu nog koffieshops en het is af.
stingo (12-1-2014 om 11:56)
Geef de datum maar waneer ze vrij komen dan wachten we ze wel op bij torentijd uitgang .
gerda (12-1-2014 om 11:25)
Zeg bram, je moet niet afgeven op de Belgen, de Nederlanders zijn veel erger met schoppen en trappen. Je hoort en zie niet vaak( rotzooi trappen ) van de Belgen als ze uitgaan. Maar als de Nederlander uitgaan in Antwerpen( vooral als ze in groepjes zijn ) dan zijn de kroegen en straat niet veilig meer. Dat heb ik zelf ondervonden. Heb meer als 10 jaar in Antwerpen gewoond, en elke weekend was het raak met het asociale gedrag van de hollanders die daar de boel verzieken, zoals vechtpartijen, bierglazen meejatten en alles buiten kapot gooien. Dus zeg nou niks over de Belgen.
zomaar (12-1-2014 om 10:19)
Volgende keer nog meer honden inzetten politie!! altid resultaat.
Frans1 (12-1-2014 om 09:42)
Ik ben er van overtuigd dat de nederlanders veel beter zijn in het schoppen ,het belagen van hulpdiensten enzv,Kijk bvb naar het verschil van gedrag bij de jaarwisseling.
bram (12-1-2014 om 03:13)
Het lijkt erop dat belgen graag schoppen. Kunnen wij als Nederlanders rekening mee houden voor de volgende vechtpartij. Gewoon schoppen, die Belgen zijn dat gewend. En die hond, een extra knuffel !
Cookie-instellingen beheren