Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM: ‘Steekpartij poging moord op dochter’

Toegevoegd: 13-01-2014, 16.52 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Wat een gezellig verjaardagsfeestje had moeten worden eindigde 24 december 2012 voor een 53-jarige Terneuzenaar in een poging tot moord op zijn dochter.

De zaak diende maandag voor de rechtbank in Middelbrug en daar hoorde hij een gevangenisstraf van vier jaar waarvan een jaar voorwaardelijk tegen zich eisen. Ook wil de officier van justitie dat hij zich een jaar laat opnemen in een psychiatrische inrichting en ligt het betalen van 9.000 euro schadevergoeding in het verschiet.

De man zei zich nauwelijks nog iets te kunnen herinneren. Wel was duidelijk dat hij ten tijde van het drama goed verward en depressief was. Op de bewuste 24e ging het als volgt: zijn dochter kwam binnen en gaf hem een cadeau. Geheel onverhoeds pakte hij een mes en begon op haar in te steken met de woorden “Ik heb je toch gewaarschuwd? Nu ga je er aan.”

Door de steekpartij liep zijn dochter diverse snij- en steekwonden op die gelukkig geen al te erg letsel opleverden. Nadat hij eerst alles had gedaan om haar te beletten de woning te ontvluchten liet hij haar uiteindelijk gaan. “Ik maak je niet meer dood, het heeft toch geen zin”, zou hij hebben gezegd.

Uitspraak 27 januari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (14-1-2014 om 21:20)
Zeg alle exorcist-believers, is er ook nog medeleven voor het meisje dat is neer gestoken???? Jullie moesten je schamen.
Barbara S. (14-1-2014 om 20:19)
@ sjors, "elly"s mening vind u erg barbaars, maar "bezeten zijn door demonen" vind u wel bij de tijd ?
Sjors (14-1-2014 om 13:06)
Nou Elly jouw mening is wel erg barbaars, want ik denk namelijk net als Thereismore, dat deze man bezeten was, alle signalen wijzen daarop. Iemand doet dit niet zo maar, maar als je in de ban van demonen bent, kan je gekke dingen doen. Het beste lijkt mij dat deze man een priester raadpleegt om hem op het juiste pad te leiden en hem afhelpt van zijn demonen.
Jack (14-1-2014 om 12:41)
Hoezo alles over 1 kam scheren. Wij weten geen van allen wat er heeft afgespeeld. Wel makkelijk praten als je zelf nog nooit geestelijk labiel bent geweest. Deze man heeft duidelijk hulp nodig van de juiste instanties, niet achter slot en grendel en laat maar wegrotten. En voor degene die hier reactie op wilt geven. Ja, helaas, ik weet waar ik over praat.
Elly (14-1-2014 om 12:24)
Zulke moeten ze een spuitje geven...
Mark (14-1-2014 om 04:18)
Vind ik nog een hele milde straf Had hem 25 jaar gegeven En de rest van ze leven psychisch laten onderzoeken Is wel gewoon poging tot Moord en voor die dochter misschien wel een leven lang Trauma Maar ja wie ben ik
Cookie-instellingen beheren