Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Jonge inbrekers opgepakt in Souburg

Toegevoegd: 14-01-2014, 12.55 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De politie heeft vannacht in Oost-Souburg twee jongemannen opgepakt op verdenking van een poging tot inbraak.

Een bewoonster van een woning aan de Dongestraat werd rond 01.00 uur wakker van glasgerinkel. De vrouw belde direct 112 en de politie kwam ter plekke. De ruit in de voordeur van de woning bleek te zijn ingegooid. Een agent met politiehond zocht direct de omgeving af. De neus van zijn diensthond pikte een vers spoor op en leidde hem naar de omgeving van de Grote Abeele in het nabij gelegen buurtschap Groot Abeele.

Het spoor leidde naar twee jongemannen die in een tuin stonden. De twee, een 15-jarige Oost-Souburger en een 18-jarige Middelburger, konden vervolgens zonder problemen worden gearresteerd. Het duo is in verzekering gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bertus (15-1-2014 om 17:53)
De hond flink laten bijten? Dat mag niet en kan leiden tot vrijspraak, de honden zijn er om verdachten in bedwang te houden tot werkelijke arrestatie! Zal helaas el een taakstrafje worden, begrijp dat er alleen een ruit is in gegooid.De straffen moeten eens hoger, de veiligheid is ver te zoeken en regelmatig hebben we zeer jonge daderrs/verdachten.
souburger (14-1-2014 om 22:19)
Jammer dat de politiehond deze inbrekers niet flink gebeten heeft. Deze inbrekers zouden eens een paar flinke klappen moeten krijgen misschien leren ze het dan eens af ! Maar waarschijnlijk staan ze binnen een paar weken gewoon weer op straat en zal er weer veel glasgerinkel zijn in Souburg en omstreken te horen zijn. Het is te erg voor woorden dat deze klootvioolen je huis aanvallen en je spullen meenemen. Complimenten voor het goede politie optreden....nu de rechtelijke macht nog ! Maar ja.. het jeugd strafrecht zal wel weer worden toegepast. ow ow ow wat hebben ze een slechte jeugd gehad. Tenslotte...sterkte voor de gedupeerde mevrouw.
souburger (14-1-2014 om 20:35)
Jammer dat die politiehond ze niet heeft gebeten. Deze jongens zouden eens een paar flink harde klappen moeten krijgen. Andere straffen helpen blijkbaar niet. Over een paar weken staan ze weer op straat en dan gaan ze vrolijk verder met inbraken plegen en zal er weer glasgerinkel te horen zijn in souburg en omstreken. Hoe lang moeten de burgers dit nog pikken dat dit stelletje klootvioolen je huis aanvallen en leegroven ! Mooi staaltje politie werk...bedankt politie....nu de rechtelijke macht nog....
Henk (14-1-2014 om 14:28)
Mooi,de ouders gelijk aansprakelijk stellen alle laten kosten betalen en nu hopen dat de rechter straks geen medelijden heeft gewoon heel hard straffen.
revh (14-1-2014 om 13:27)
Goed werk politie! Als de rechter z'n werk nu ook goed doet zijn we voorlopig van ze af.
Cookie-instellingen beheren