Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 154 km

Fietspaaltjes weg vanwege ongelukken

Toegevoegd: 14-01-2014, 13.10 uur - Update: 14-01-2014, 13.41 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Door het weghalen van ongeveer honderd fietspaaltjes denkt de gemeente Middelburg het aantal eenzijdige fietsongelukken omlaag te brengen.
 
De paaltjes blijken volgens de gemeente een aanzienlijk aandeel te hebben in de eenzijdige fietsongevallen. Volgens de Fietsersbond moeten de paaltjes normaal gesproken voorkomen dat er ongelukken ontstaan, maar zijn de paaltjes vaak juist levensgevaarlijk. De gemeente Middelburg erkent het probleem en wil met de maatregel de verkeersveiligheid voor fietsers verder verbeteren en het aantal eenzijdige fietsongevallen laten verminderen.
 
Om het aantal fietsslachtoffers terug te dringen heeft de gemeente samen met de Fietsersbond onderzocht of er locaties zijn waar de paaltjes weinig functie hebben en bovendien een negatieve invloed hebben op de verkeersveiligheid voor fietsers. Uit dit onderzoek is gebleken dat er in de gemeente Middelburg ongeveer honderd paaltjes kunnen worden verwijderd. Volgens de Fietersbond zijn veel paaltjes niet functioneel. Een deel van de paaltjes heeft echter wél een duidelijke functie en moet daarom juist wel blijven staan, zo concludeert de organisatie.

Afgelopen week werden in de wijk Veerse Poort de eerste tien exemplaren weggehaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Aicha (16-1-2014 om 09:56)
Jaren geleden fietste ik samen met 2 anderen in n rij achter elkaar. We waren zo lekker aant fietsen en kletsen, dat ik het paaltje miste. Toen ben ik over de kop gevlogen -.- Toen waren r nog geen smartphones etc. Ik ben blij dat r wat aan gedaan wordt.
Kees (15-1-2014 om 13:03)
Jos, zeker nog nooit in een groep gefietst en zeker bij slecht zicht levensgevaarlijk
Wim (14-1-2014 om 18:28)
Ik dacht dat de gemeente moet bezuinigen, op een verkeerde manier dus. Ze moeten dan ook alle verkeersborden maar weghalen hier jun je ook tegenaan fietsen als je met je ogen dicht fietst. Ik wacht op de eerste voetganger die aangereden wordt. Deze man moet maar niet meer fietsen denk ik zo. Eerst overal paaltjes neerzetten en nu weer weghalen, is het een modeverschijnsel of werkverschaffing? Je kan er beter voor zorgen dat de tegels in de stoepen recht liggen hier kun je ook over struikelen.
JanJaapJosPietdeVries (14-1-2014 om 18:03)
Fietspaaltjes, dat herinner ik me nog goed. Al op deze basisschool waren de ritjes op en neer naar de gymzaal het spannendst. Wie zal er vandaag geraakt worden door zo'n rood/wit fietspaaltje? Meestal waren het de ietwat tragere kinderen van de klas. Ja, dat herinner ik me nog goed, dat en de gatenkaas.
zeeuw (14-1-2014 om 17:15)
ja jos volkomen gelijk ze moeten of ze jong zijn of niet, als ze het constateren een flinke boeten geven
Marieke (14-1-2014 om 17:08)
Vraag me wel af wat dit kost. Maar als ik zo in dat onderzoek blader zie je inderdaad wel wat vreemde situaties. Die paaltjes heb ik altijd al raar gevonden. Alsof een bord fietspad niet voldoende is om een auto tegen te houden.
Cookie-instellingen beheren