Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aantal brommerdiefstallen toch gestegen

Toegevoegd: 16-01-2014, 12.46 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De actie van de gemeenten en de politie om het aantal diefstallen van bromfietsen op Walcheren terug te dringen is nog niet gelukt. Dat blijkt uit vandaag bekend gemaakte cijfers.

Volgens de politie werden er in 2013 op Walcheren in totaal 159 brommers en scooters gestolen. In 2012 ging het nog om 153 bromfietsen. Een klein verschil, maar afgelopen jaar hebben de gemeenten en de politie zich samen ingezet om het aantal diefstallen terug te dringen. Ondanks die poging is het aantal diefstallen dus gestegen.

De meeste aangiften over gestolen brommers werden gedaan in de gemeente Vlissingen. Daar werd 79 keer een brommer gestolen. In Middelburg ging het om 74 diefstallen. De gemeente Veere kende maar 6 aangiften.

Zie ook:
- Overheid gaat strijd aan met diefstallen (18-09-2013)
- Nieuwe actie in strijd scooterdiefstallen (18-12-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rei (16-1-2014 om 21:55)
En dan zie je dat er iemand een scooter steelt s'nachts. Dief komt de volgende dag ijskoud om zijn fiets, die hij achter had gelaten. Maak een foto van de dief, en zijn handlanger met de auto, waar de fiets ingaat. Pools kenteken. Bel de politie, krijg te horen waarom ik midden in de nacht niet gebeld heb, nou ik wou 112 niet bellen en had geen zin hierin s'nachts. De agente aan de telefoon zou het doorgeven aan haar collega's. Hier nooit meer wat van gehoord, de volgend e keer als ik wat zie kunnen ze me wat.
Bromfietser (16-1-2014 om 18:31)
De hele invoering van het kenteken heeft hier dus ook niets aan bij gedragen. Allemaal geldklopperij! Je kan nu wel lekker geflits worden als je een paar kilometer te hard rijd.
oostburger (16-1-2014 om 17:09)
werkt goed he dat kenteken? haha vanaf dat kenteken is ingevoerd is de diefstal van brommers en scooter omhoog, wat 'n grap is het toch allemaal, maar je er druk om maken helpt niet, betalen zal je....
Aron (16-1-2014 om 17:02)
Neger op de camera te zien die me scooter jat en die smerissen doen er niks mee en roc ook niet
Sjaak (16-1-2014 om 15:21)
Dan moeten de heren/dames in blauw is in de goede schuurtjes gaan zoeken en niet lukraak aan de deur gaan staan met een grote mond van wij willen in uw schuur kijken doet u hem niet open dan breken we hem open want dat is ons overkomen, ze hebben niks gevonden, excuus natuurlijk niet. een tip !! een fatsoensnorm cursus waar het blauwe team leert hoe de burger correct en beleefd te benaderen want dat ontbreekt er echt aan ze zijn ronduit onbeschoft en dan verwachten ze ook nog dat je ze help wanneer er om gevraagd word Sjaak
Cookie-instellingen beheren