Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
106 files van totaal 394 km

Vrouw is BOB maar heeft geen rijbewijs

Toegevoegd: 22-01-2014, 11.04 uur
Door: Roland de Jong

HEIKANT - Ze leken het goed op orde te hebben: de één als BOB en de ander (onder invloed) op de bijrijdersstoel. Toch hadden ze hun zaakjes niet helemaal op orde. De vrouw had namelijk geen rijbewijs...

De vrouw werd dinsdagavond voor een routinecontrole aan de kant gezet op de Vylainlaan in Heikant. Ze had niet gedronken maar dat was dit keer toch niet genoeg om zonder een proces-verbaal haar weg weer te kunnen vervolgen. De automobiliste, een 20-jarige vrouw uit Axel, werd namelijk betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Haar passagier, de eigenaar van de auto, had overigens wel gedronken.
 
Het was niet de eerste keer dat de 20-jarige achter het stuur van een auto was gekropen. Op 27 december werd ze namelijk ook al betrapt op het rijden zonder rijbewijs. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bobbette (23-1-2014 om 11:14)
Bewust Onverzekerde Bestuurder ? met voorbedachte rade verzekerings fraudeur heet dat. ik meen dat alle verzekeraars aangeschreven moeten worden over dit tweetal. een beetje verzekeraar verstrekt dan gewoon nooit meer een verzekering, of althans, ik wil niet verzekerd zijn bij verzekeraars dit dit soort fraudeurs helpen. want ik heb geen zin mee te betalen voor dit soort gajus.
Andre (22-1-2014 om 21:37)
Ze heeft toch wel een bob sleutelhanger gekregen of niet.
Frans (22-1-2014 om 19:08)
Volgens Marleen mag je dus rustig je kind van 5 achter het stuur zetten als je zelf gedronken hebt.
Janssens (22-1-2014 om 17:17)
@ jans, rijden zonder rijbewijs is geen overtreding van de verkeerswet maar een misdrijf in het strafrecht. maar "mevrouw" had toch alleen strafblad van de vorige keer dus wat maakt het uit. wat ik mij wel afvraag, wat was dan vorige keer haar "straf" ? want die bleek dus niet te voldoen of afdoende.
jans (22-1-2014 om 16:04)
@Witte, u vergeet daarbij dat het rijden zonder rijbewijs een overtreding is (en dus geen gedraging!). Hiervoor krijg je een aantekening op het strafregister (strafblad) en bij een 3e keer wordt de auto waarin je rijdt in beslag genomen. Ook al is dit de auto van je vader/vriend etc. Bovendien gaan de kosten echt wel oplopen als jij een keer iets of iemand aanrijdt!
ik anticipeer beter als u (22-1-2014 om 15:07)
@marleen, dat er misbruik word gemaakt van de prijzen om het rijbewijs te halen, neemt niet weg om zonder rijbewijs achter het stuur te gaan zitten, een goede rij instructeur(die wel minderen) leer je hoe je veilig in het verkeer kan deelnemen, en de regels.
Cookie-instellingen beheren