Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reddingsbrigades gaan nauwer samenwerken

Toegevoegd: 22-01-2014, 13.41 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse reddingsbrigades gaan vanaf donderdag nauwer samenwerken. Ze vormen daarvoor een zogeheten Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR). Dankzij de samenwerking kunnen de brigades als één regionale partner gaan optreden voor de Veiligheidsregio Zeeland en andere hulpverleningspartners. Ook gaan ze zich samen voorbereiden op hulpverlening bij watersnoodrampen.
 
Het concept van de RVR is landelijk. Inmiddels zijn in diverse regio's al dergelijke samenwerkingsverbanden opgericht. Door de handen ineen te slaan kan gewerkt worden aan prestatie- en kwaliteitsontwikkeling op het gebied van bewakingen en opleidingen. De RVR draagt dankzij kwaliteitseisen ook bij aan het verder professionaliseren van materieel, uitrusting, opleiding, training, paraatheid en inzetbaarheid.
 
De deelnemende brigades zullen zich voortaan meer gezamenlijk gaan voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening, zoals bij overstromingen. Daardoor worden onderlinge contacten verbeterd. Opleidingsplannen en operationele protocollen zullen (verder) op elkaar worden afgestemd en doordat de brigades als één gesprekspartner op kunnen treden tot de Veiligheidsregio Zeeland, kunnen ook daarmee de banden worden verstevigd. Reddingsbrigades kunnen dankzij de RVR bovendien nog verder worden opgenomen in de keten van samenwerkende hulpdiensten.
 
Het overkoepelende orgaan van alle reddingsbrigades in ons land, Reddingsbrigade Nederland, heeft zich tot doel gesteld om in 2015 in iedere veiligheidsregio een RVR gerealiseerd te hebben. Inmiddels zijn er in alle Veiligheidsregio’s initiatieven tot implementatie van de RVR. Eind vorig jaar was in 13 regio's een RVR gerealiseerd. Met de Zeeuwse overeenkomst en twee andere oprichtingen (Zuid-Holland-Zuid en Amsterdam-Amstelland) staat dat aantal na deze maand op 16.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren