Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 37 km

Man slachtoffer van brute overval

Toegevoegd: 27-01-2014, 10.34 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Half december is in een woning aan de Strandweg in Burgh-Haamstede een 63-jarige man slachtoffer geworden van een brute overval. Dat is nu bekend geworden omdat de politie een getuigenoproep gaat doen in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het is de eerste keer dat de politie in deze zaak naar buiten treedt.

Het slachtoffer vertelde dat er rond 20.30 uur bij hem werd aangebeld. Er stond een vrouw voor de woning. De man deed open omdat hij dacht dat het een bekende was. De vrouw zei dat ze hulp nodig had en wees daarbij in de richting van de Strandweg. Op datzelfde moment dook van de zijkant een man op die de bewoner beetpakte en in het voorportaal naar de grond duwde waar een worsteling plaats vond. De handen en de voeten van het slachtoffer werden vastgebonden, waarna hij naar het wasmachinehok gesleept werd.

Door de overvallers werd geweld toegepast op het slachtoffer waarbij zijn bankpas en pincode werden verkregen. Hierna zijn de daders er vandoor gegaan. Het gewonde slachtoffer werd geboeid achtergelaten. Hij slaagde er pas de volgende morgen rond 10.00 uur in om de politie te informeren. In het ziekenhuis werd duidelijk dat hij vijf ribben had gebroken. Ook was een long geperforeerd.

Uit het onderzoek is gebleken dat nog dezelfde avond er op verschillende locaties in Nederland met de gestolen pas bij automaten geld is opgenomen. Van enkele van deze opnamen zijn beelden beschikbaar, waarbij steeds dezelfde vrouw het geld opnam.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (27-1-2014 om 22:24)
Wat een vreselijke ervaring voor die meneer.Hij had daar kunnen sterven... Waarom wordt het nu pas bekend gemaakt??? Dat tuig is al lang gevlogen.
zeeuwsvlaamse (27-1-2014 om 14:50)
Daarom, als men dergelijke personen op kan pakken, veel strenger straffen dan nu het geval is, in de landen waar ze vandaan komen is dat zo. Dus hier kunnen ze dat gewoon, de pakkans is kleiner en de straf vele malen minder lang en streng. Dus nemen ze veel meer risico. Onze zoon en dochter deden nooit open als we zelf niet thuis waren en we niemand verwachten ook niet. Tegenwoordig heeft iedereen een GSM bij, dus hoeven niet om hulp te vragen en dan zeker niet bij ouderen en dan op zo'n brutale manier iemand naar de deur lokken. "Voorlichting". Politie, politiek, gemeenten doe dit via een folder die huis aan huis wordt bezorgd en in de omgeving verspreiden bij ouderen door persoonlijk overhandigen door bekenden, instelling e.d.
gerda (27-1-2014 om 13:28)
Veel sterkte gewenst voor die meneer, en hopelijk gaat het al wat beter met hem. Het moet een traumatische ervaring zijn geweest om zo laffe daad te hebben meegemaakt. Ik doe in ieder geval s"avonds voor niemand de deur open.
Peter (27-1-2014 om 12:54)
Waarom nu pas bekend gemaakt? Alsof je nu nog net zo goed weet waar je half december was als nu... Zo los je misdrijven natuurlijk nooit op! Hopelijk gaat het inmiddels wat beter met de meneer. Je zal het maar meemaken... Daar lig je dan hulpeloos in je eigen woning omdat je dacht dat er een bekende voor je deur stond. En dan de smoes die gebruikt is. Schandalig om iemand te bedonderen die bereid is je te helpen in een noodgeval.
ongehoord (27-1-2014 om 12:51)
Dus de arme kerel heeft daar meer dan 12 uur gelegen met nauwelijks lucht.. Geloof niet in geweld maar voor deze peoples zou k wel n half jaartje zitten overhebben als k ze tegenkwam!
Cookie-instellingen beheren