Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 31 km

100 Uur taakstraf vanwege vuurwerkbommen

Toegevoegd: 27-01-2014, 13.49 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor zijn hulp bij het maken van vuurwerkbommen in de periode januari 2010 tot en met eind augustus 2012 heeft de rechtbank in Middelburg maandag een 48-jarige Terneuzenaar een taakstraf van honderd uur opgelegd.

Het vonnis was hoger dan de eis van de officier van justitie, die honderd uur taakstraf waarvan zestuig uur voorwaardelijk had gevorderd. De zoon werd conform de eis veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van veertig uur.

De veertienjarige zoon van de Terneuzenaar had als hobby het maken van vuurwerk en de vader was hem daarbij behulpzaam. Na een anonieme tip en doordat de moeder de politie inseinde deed de politie op 29 augustus 2012 een inval en vond in een koffer 317 zelfgemaakte vuurwerkbommen en elders in de woning nog de nodige grondstoffen. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) moest eraan te pas komen om het vuurwerk werd onschadelijk te maken.

Volgens de vader wist zijn zoon precies wat-ie deed, was hij deskundig en bovendien was dat het enige wat hij echt leuk vond. Daarnaast wilde de vader dat zijn zoon niet boos werd. De vader deed de bestellingen van de grondstoffen via internet, betaalde die ook en bracht samen met de zoon de vuurwerkbommen in de polder tot ontploffing. Dat alles werd gefilmd en op Youtube gezet.

Zie ook:
- 'Taakstraffen vanwege vuurwerkbommen' (13-01-2014)
Explosieven onschadelijk gemaakt (29-08-2012)
EOD ingezet vanwege vuurwerkvondst (29-08-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet. (27-1-2014 om 21:43)
@mikel (27-1-2014 om 20:14 uur) Verschrikkelijk.....voor je buren . Dát er niks ergs gebeurd is is meer geluk dan wijsheid en zeker niet te danken aan die twee ''hobbyvuurwerkmakers'' ,er worden niet voor niets strenge regels aan opslag en omgang met explosieven gesteld . Dat iemand er géén gevaar in ziet, zegt genoeg over zijn kennis van de materie.Levensgevaarlijke idioten !
mikel (27-1-2014 om 20:14)
beetje overdreven weer wat zou het er is toch niets ergs gebeurd een paar mensen die in de polder met vuurwerk spelen nou en laat ze toch..en piet het kan erger met buren ik heb zeeuwen als buren....
rfm (27-1-2014 om 19:43)
Zo te horen deden ze het allemaal behoorlijk netjes. Vandaar dat de straffen ook enigszins meevallen. T is altijd zo dat dankzij wat minder handige mensen de rest ook niks meer mag, eigenlijk onacceptabel. En die moeder is ook lekker zeg, gelijk scheiden en onterven.
NIX (27-1-2014 om 18:34)
nog veel te weinig.
Piet (27-1-2014 om 16:39)
Je zal maar zulke idioten als buren hebben. Dat zo,n halfzacht taakstrafje ze er van zal weerhouden is nog maar de vraag, het gaat immers duidelijk om asociale idioten ,die uitsluitend aan hun eigen ''bevrediging'' denken.
fabeltje zeker (27-1-2014 om 15:53)
Nee we gaan zwaar straffen! Hahahaha, dit is toch een lachertje. 100 uur werkstraf. iets meer dan 2 werkweken. In verhouding tot de kosten van de EOD en het gevaar voor de samenleving is dat helemaal niets. Tja dat noemen ze zwaar straffen. Ik begrijp er in Nederland werkelijk niets meer van! 1km/h te hard rijden, op de stoep fietsen en je container te vroeg buiten zetten is al een zwaardere straf. Sterker, dan pas ben je echt een gevaar voor de samenleving. Redelijkheid is ver te zoeken anno 2014. Ik kan beter crimineel worden. Misdaad loont in Nederland!
Cookie-instellingen beheren