Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 114 km

Drie jaar cel na poging moord op dochter

Toegevoegd: 27-01-2014, 13.53 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 53-jarige Terneuzenaar moet zeker drie jaar de gevangenis in vanwege poging tot moord op zijn dochter. De man kreeg ook een jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd. Ook moet hij zich op laten nemen in een psychiatrische inrichting en moet hij ruim 9.000 euro schadevergoeding betalen.

Op de bewuste 24e december 2012 ging het als volgt: De man was daags voor de kerst jarig, verkeerde in een depressie en was verward. Zijn dochter kwam op de bewuste avond binnen en gaf hem een cadeau. Geheel onverhoeds pakte hij een mes en begon op haar in te steken met de woorden "Ik heb je toch gewaarschuwd? Nu ga je er aan."

Door de steekpartij liep de dochter diverse snij- en steekwonden op die gelukkig geen al te erg letsel opleverden. Nadat de man eerst alles had gedaan om haar te beletten de woning te ontvluchten liet hij haar uiteindelijk gaan. "Ik maak je niet meer dood, het heeft toch geen zin."

Tijdens de behandeling van de zaak zei de man zei zich nauwelijks nog iets te kunnen herinneren. Het vonnis was conform de eis.

Zie ook:
- OM: 'Steekpartij poging moord op dochter' (13-01-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (28-1-2014 om 02:56)
Volgens mij hebben ze deze "vader"(hallo) veel te lang los laten lopen, in ieder geval niet voldoende begeleid in zijn depressie. Helaas blijkt hij toch nog genoeg bij te zijn om te vertellen dat hij zich nauwelijks iets kan herinneren. Flikker toch op man en vertel de waarheid. Schaam je verrot en laat je behandelen en laat voor de rest van je leven je dochter met rust ! Bedenk maar eens wat je je dochter hebt aangedaan, maak je daar maar eens druk om.
Sticky (27-1-2014 om 21:14)
Lang leve nederlandse justite!!! waardeloos **land
voorkom roddels (27-1-2014 om 15:18)
deze man mag 3 jaar vast zitte hier doen ze niks mee laat hem 80 jaar krijgen dat is veelbeter sla negenst op
Cookie-instellingen beheren