Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Verkrachting meisjes niet bewezen

Toegevoegd: 30-01-2014, 19.11 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 63-jarige Vlissinger een taakstraf van tachtig uur plus drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De man vergreep zich aan twee nichtjes. Dat hij hen zou hebben verkracht kon niet worden bewezen.

De man moet ook een schadevergoeding van tweeduizend euro betalen. Verder moet hij de therapie, die hij al is begonnen, afmaken. Tegen de man was 240 uur taakstraf , eveneens de gevraagde drie maanden voorwaardelijk circa achtduizend euro schadevergoeding gevorderd. Dat de straf lager uitvalt dan de officier van justitie had geëist komt omdat er enkele feiten niet zijn bewezen en de man al negen maanden met een enkelband heeft rondgelopen.

De Vlissinger vergreep zich tussen december 2011 en 2012 aan zijn twee nichtjes van vier en zeven jaar. De rechtbank achtte overigens niet bewezen dat hij de meisjes ook zou hebben verkracht. Evenmin vond de rechtbank -evenals eerder al de officier van justitie - bewezen dat de Vlissinger in het bezit was geweest van zowel kinder- als dierenporno.

Zie ook:
- Vlissinger krijgt taakstraf voor ontucht (16-01-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (31-1-2014 om 10:51)
Weer zo'n nieuws, eerst die vader met z'n zoons nu dit. Zijn handen eraf hakken want hij STEELT nu wel iemands leven, laat ik het zo zeggen, hun herinneringen. Hoop dat de meiden het zullen vergeten... maar niet vergeven als ze t nog herinneren. Wat is dit toch voor gelazer zeg! Hier moeten ze strenger voor gaan handelen niet voor geen achterlicht hebben of geen poepzakjes bij hebben wat dan ook.
jos (31-1-2014 om 09:53)
Soms vraag je je af waarom... waarom straffen ze die kindermisbruikers niet zwaarder. Deze straf is ook weer een lachertje en dat omdat meneer al 9 maanden met een enkelband heeft gelopen.... Kom op zeg, ik zeg 10 jaar de bak in op water en brood en geen lullig taakstrafje die je kan afkopen !
piet (31-1-2014 om 09:14)
In mijn werk heb ik te maken met mensen die vroeger ook zulke verschrikkelijke gebeurtenissen zijn overkomen. Vaak zijn zij getekend voor het leven en moeten zij later in therapie om aan hun verwerkingsproces te werken. Ik lees nog steeds met verbazing zulke nieuwsberichten waarin de dader wegkomt met een taakstraf of een minimale celstraf. Deze straf staat tot geen verhouding met wat het slachtoffer mee moet maken. De rechtspraak in Nederland dienen wij te respecteren, maar het wordt ons wel heel moeilijk gemaakt wanneer men deze vonnissen hoort...
marco (31-1-2014 om 07:20)
voor het niet op tijd binnenzetten van de zwarte kliko krijg je nog een zwaardere straf. Te zot voor woorden dit. Misschien is het een optie om hem zonder boek aan in een wei te zetten met en brumstig paard of ezel?
Witte (31-1-2014 om 07:14)
LEVENSLANG de vuile schoft . Laat ze in de bajes maar eens een rondje van zijn sterretje maken !
Roxane (30-1-2014 om 21:41)
Je vergrijpen aan 2 kleine meisjes van 4 en 7. Ik kan echt niet begrijpen dat de straf zo laag is. Ik pleit voor de zero tolerance-wet. Zit je aan een minderjarig kind dan mag je daar 20 jaar voor zitten. Geen tweede kans. Sommige dingen doe je gewoon niet. Duidelijk verhaal.
Cookie-instellingen beheren