Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Dronken man ramt auto's Sas van Gent

Toegevoegd: 02-02-2014, 12.43 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT  - Een zeer dronken automobilist heeft vannacht op de Westdam in Sas van Gent vier geparkeerde auto's aangereden en is vervolgens doorgereden. De verdachte is enige tijd later aangehouden.

Vannacht omstreeks 00.50 uur werd de meldkamer van de politie door een getuige geattendeerd op het feit dat een automobilist diverse auto's zou hebben aangereden op de Westdam. Toen de politie ter plekke kwam bleken vier auto's flink beschadigd te zijn. Enkele van de auto's waren zelfs meters opzij geschoven door de aanrijding.

De politie wist de auto van de dader snel te achterhalen. Het voertuig, voorzien van Belgisch kenteken, werd al snel getraceerd op de Markt. 
Omdat het aannemelijk lijkt dat de bestuurder in het plaatselijke café zit, wordt het onderzoek daar voortgezet.

Aangezien de verdachte zich in eerste instantie niet bekend wilde maken, is door de agenten een identiteitscontrole uitgevoerd. Daaruit bleek dat de dader wel degelijk in het café aanwezig was. De automobilist, een
 39-jarige man uit Assenede (B) is voor verhoor meegenomen naar het bureau, waar hij ook aan een blaastest wordt onderworpen.

Uit de blaastest bleek dat de man veel te veel had gedronken. Hij blies 1180 ug/l wat inhoudt dat hij bijna 5,4 keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had. De verdachte kon zich volgens de politie niet veel van het voorval herinneren. Hij meldde wel dat hij mogelijk ook in Assenede een aanrijding heeft gehad.

Het rijbewijs van de Belg is direct ingevorderd en hij kreeg een algehele rijontzegging van 15 uur opgelegd. Na enkele uren ontnuchtering mocht de man weer huiswaarts keren. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad. (3-2-2014 om 00:47)
Dit was dus met recht een stomme belg want het is maar een stukje op de fiets en dan toch met de auto gaan. En dan schade rijden en toch doorrijden naar de kroeg getuigd niet van handigheid.
Mike (2-2-2014 om 13:14)
Nou die kan een jaar voor niets gaan werken, want zijn verzekering geeft niet thuis. De dronkaard mag van geluk spreken dat hij niemand aangereden heeft. Hoop dat ze in Belgiƫ ook een alcoholslot hebben voor in zijn auto. Is deze dronkaard meteen genezen.
Christiaan (2-2-2014 om 13:08)
Het zal je wagentje maar wezen,
marleen (2-2-2014 om 13:03)
opsluiten en niet laten gaan voor hij alles ook die mensen die hun auto beschadigd is betaalt heft en schade vergoeding schande dat ze da nog naar huis laten gaan vuile zuip lap
Cookie-instellingen beheren