Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tijdelijke opvang BSO na brand Kapelle

Toegevoegd: 02-02-2014, 14.02 uur
De brand was volledig uitslaand.
De brand was volledig uitslaand.
© Foto: Marcel Kloet
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Het klaslokaal dat vannacht afbrandde in Kapelle werd gebruikt door de buitenschoolse opvang van kinderopvangorganisatie Kibeo. De kinderen zullen de komende tijd in een vervangend lokaal worden opgevangen. De school is maandag ook gewoon geopend. Dat meldt Kibeo op haar website.

De brand aan de Ver der Biltlaan werd vannacht rond 00.05 uur ontdekt. Bij aankomst van de brandweer was de brand volledig uitslaand. Er werd dan ook direct ingezet op het voorkomen van uitbreiding naar het naastgelegen schoolgebouw. Het noodlokaal ging volledig in vlammen op en is niet meer bruikbaar. De school bleef gespaard.

Volgens Kibeo heet Alphaschool ’t Honk meteen een lokaal in de school beschikbaar gesteld voor naschoolse opvang. Kinderen kunnen hier morgen terecht. "Dat hebben we zondagmorgen vroeg al kunnen afspreken met Margreet Wabeke, de directeur van de school. Samen zetten we onze schouders er onder om de buitenschoolse opvang zo goed mogelijk voort te zetten," reageert Leanne Dirksen, vervangend unitmanager bij Kibeo.

Vertrouwd plekje
"We vinden het heel jammer dat de kinderen hun vertrouwde plekje kwijt zijn. We doen er, samen met de pedagogisch medewerkers en  de school, alles aan om het nieuwe lokaal zo gezellig mogelijk te maken. We kunnen zelfs de activiteiten, die donderdagmiddag zijn aangekondigd voor maandag, laten doorgaan. De kinderen zouden cupcakes bakken. Dat doet de pedagogisch medewerker thuis, zodat de kinderen de cakejes kunnen versieren", aldus Dirksen.

De brand is beperkt gebleven tot de BSO bij ´t Grote Honk. De peutergroep en het reformatorisch kinderdagverblijf in ´t Kleine Honk zijn ongeschonden gebleven. De buitenschoolse opvang Kibeo Van der Biltlaan vangt wekelijks in totaal 26 kinderen op.

Zie ook:
- Grote brand verwoest klaslokaal Kapelle (02-02-2014)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren