Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 95 km

Gevangenisstraf geëist tegen oplichter

Toegevoegd: 03-02-2014, 15.54 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Officier van justitie W. Suijkerbuijk heeft vandaag in de rechtbank van Middelburg tegen een man uit Heikant een taakstraf van 240 uur en een gevangenisstraf die - als de rechtbank uitspraak doet - gelijk is aan het voorarrest van 117 dagen geëist en toezicht door de verslavingsreclassering.

De 47-jarige inwoner van Heikant hoeft een volgende keer zeker niet op enige clementie van officier van justitie W. Suijkerbuijk te rekenen. ,,Ik geef u een laatste kans'', beloofde hij de Heikanter. ,,Als ik u hier weer zie wordt het heel simpel: kaal opsluiten.''

De man had 21 gevallen van oplichting had hij op zijn naam staan. Oplichtingen, waarbij goedwillende mensen in zijn directe omgeving hem geld gaven om brandstof voor zijn auto te kopen om naar het ziekenhuis te rijden. Want, zo liet hij de mensen geloven, het ging niet goed met hem. Hij was van zijn fiets gevallen en zijn elleboog was uit de kom. En het zag er ook ernstig uit: een dikke knobbel op zijn elleboog. Wat hij vergat te vertellen was dat hij die knobbel al heel lang had en dat er dus eigenlijk niets aan de hand was.

Het geld dat hij kreeg om zijn nood te lenigen ging linea recta op aan crack. In totaal wist hij op die manier de mensen 465 euro af te troggelen. 
Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Miranda (4-2-2014 om 10:54)
Ik ken ook zo iemand, vertelde dat hij persoonlijk failliet was, zijn huis uitgezet zou worden, geen eten meer had voor vrouw en kinderen, gas en elektrisch afgesloten...en als klap op de vuurpijl werd hij nog levensbedreigend ziek....hij was wel de eerste die ik gezien heb die tijdens een chemokuur+bestraling er nog zo fit en gezond bij zat....alles bleek een grote leugen...hoe durft zo iemand....en het geld dat wij hem leende...dat hebben we tot op de dag van vandaag niet terug gezien...dat zit in zijn neus... Wat ik wil zeggen..sommige mensen kunnen zo een geloofwaardig verhaal ophangen dat je er met open ogen in trapt.
vlissingse (4-2-2014 om 07:26)
21 gevallen van oplichting heeft die vent op zijn naam staan, en toch krijg hij steeds opnieuw een kans. Het lijkt wel of verslaafden meer gedaan krijgen als de gewone burger. Dit is te gek voor woorden.
Ad. (4-2-2014 om 01:31)
Het is inderdaad niet uit te leggen dat zo,n figuur weer gewoon door kan gaan omdat hij niet zal stoppen als hij makkelijk geld kan verdienen. Ook over het terug betalen van de gedupeerden hoor ik niks al is het wel naief natuurlijk als je aan dit soort figuren geld geeft. Gewoon de politie bellen of in ieder geval zeggen dat je dat doet en weg is ie.
ikke (3-2-2014 om 19:21)
Dit is niet te geloven, De ene kans na de andere en hij blijft gewoon doorgaan. Misschien kan hij beter eens gaan werken dan heeft hij geld en hoeft niemand op te lichten voor die rotzooi. Levenslang is goed genoeg. Dit gaat toch niet beteren.
jo (3-2-2014 om 17:07)
ze moeten hem levenslang geven die weet toch nie van stoppen
Cookie-instellingen beheren