Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Buurtbewoners ontdekken inbrekers

Toegevoegd: 04-02-2014, 14.05 uur
Door: Rolf de Feijter

WAARDE - Maandagavond zijn, na een tip van oplettende buurtbewoners, in de Julianastraat in Waarde twee woninginbrekers aangehouden. Beide verdachten zijn na verhoor in verzekering gesteld.

De verdachten, beiden afkomstig uit Terneuzen en respectievelijk 24 - en 25 jaar, werden door een bewoner gezien terwijl zij zich verdacht ophielden bij een schuur van één van de buren. De ene scharrelde rond in de schuur en de andere leek op wacht te staan. Vervolgens is de politie gebeld en zijn enkele buurtbewoners achter de mannen aangelopen.

Daarna zijn de verdachten op een presenteerblaadje aan de gearriveerde agenten aangeboden. De mannen zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau in Kruiningen, waarna ze in verzekering zijn gesteld in de Middelburgse gevangenis.

In hun auto werden spullen gevonden die gebruikt kunnen worden als inbrekerswerktuig. De verdachten zitten nog vast. Een van hen is geen onbekende van de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Linda (5-2-2014 om 18:38)
Heel goed van de buurtbewoners! en van de politie! En kom op ''waardenaar'' beetje minder haat mag wel.
Tom (4-2-2014 om 22:44)
Prima actie, zeer cordaat opgetreden door de buurtbewoners en de politie! @ Waardenaar: waarom de politie afzeiken terwijl ze er in een paar minuten al waren, jammer! Ze zijn er voor jouw en onze veiligheid en zijn er gewoon als je ze nodig hebt!
Waardenaar (4-2-2014 om 20:55)
En we gaan zo door als buurt!! Samen Sterk! Samen opletten! Niet goedschiks? Dan maar kwaadschiks! Tuig uit Terneuzen dat hier komt jatten! Blijf in je corrupte stad, waar als zo veel schorem loopt en onrecht is! Volgende x pakken we ze harder aan! Een paar goede klappen uit noodweer?? Zelfverdediging mag he!! Smerig uitschot!! Ga werken lui volk! Inderdaad een klauw afhakken, zo ziet iedereen het.............of hij heeft gejat?? of hij heeft een ongeval gehad! Alert blijven! En gelijk bellen! Vreemde auto.s??? Kenteken opschrijven! Vreemde mensen?? geef het door aan elkaar! Laten we samen scherp blijven en alert! valt mee dat de politie tijd had om te komen...............
f (4-2-2014 om 19:00)
@iemanddiemoetgaanwerkenvoorzijngeld; inderdaad! Als ze m voor die eerste keer een klauw afgehakt hadden was ie waarschijnlijk geen 2e keer op strooptocht gegaan...:-) mvg,f
Zeeuw (4-2-2014 om 18:00)
Ook ik moet werken voor mijn geld maar om nu iedere inbreker voorgoed het inbreken onmogelijk te maken gaat wel erg ver. Om dat te voorkomen moet je immers een levenslange gevangenisstraf opleggen. We leven niet meer in de Middeleeuwen...........wel realistisch blijven!
de wereld op z'n kop (4-2-2014 om 17:19)
ongelofelijk eigenlijk, dat zoiets kan in ons land. Een bekende van de politie; hort die niet in het gevang te zitten?? Hopelijk hebben d buurtbewoners, petje af trouwens, niet te harde woorden gebruikt tegen deze twee "boefjes", ja zo worden ze vaak genoemd want dat klinkt niet zo erg. Want anders krijgen zij natuurlijk weer straf ipv deze criminelen.
Cookie-instellingen beheren