Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Bromfietscontroles in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 04-02-2014, 16.17 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Om de verkeersveiligheid te verhogen heeft de politie in januari op diverse plekken in Zeeuws-Vlaanderen de technische staat van brommers gecontroleerd. In totaal zijn er 58 processen verbaal uitgeschreven.

In Zeeuws-Vlaanderen worden bij tijd en wijle zogenaamde themacontroles gehouden waarbij telkens andere doelgroepen speciale aandacht krijgen van agenten. De afgelopen twee weken zijn met name brommers op technische mankementen bekeken.

In totaal zijn er 58 processen verbaal uitgeschreven voor diverse overtredingen zoals rijden zonder brommerrijbewijs, rijden zonder helm, rijden zonder spiegels, het opvoeren van brommers, rijden zonder verlichting, voeren van een valse kentekenplaat en voor het rijden met losse helmkinbanden.

Met deze controles wil de politie een bijdrage leveren aan meer verkeersveilige brommers op de weg waardoor de kans kleiner wordt dat brommerbestuurders betrokken raken bij een ongeluk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jelle (5-2-2014 om 11:04)
nou laten we hopen dat het daar bij blijft,als de politie een bijdrage leverd moet het de burger altijd geld kosten. en het is logisch dat men met een brommer als gauw sneller rijd dan toegestaan, als er motorisch wat aan kapot gaat ,dan komt er meestal een goedkoop cilindertje op,omdat originele spullen vaak erg duur zijn.. maar met die goedkope spullen gaat hij dan wel harder.jongeren hebben immers weinig geld en goedkope immitatie brommerspullen zijn dan nog net betaalbaar
Jonthan (5-2-2014 om 10:50)
Zelf rij ik ook brommer en vind het niet erg dat ze controleren. Controleer op verzekering rijbewijs helmplicht verlichting remmen evt op snelheid maar ga voor de rest niet een half uur muggenziften over spiegels die er op horen een niet werkende km-teller enz enz enz. mij houden ze ook wekelijks aan op de zelfde brommer en het zijn vaak nog de zelfde politieagenten die steeds weer over hetzelfde beginnen...
volvo (5-2-2014 om 10:21)
Hier blijkt weer eens waar de bezorgdheid (frustratie) zit bij de burgers.Ook ik ben het er mee eens dat er gecontroleerd moet worden op verlichting enz.En dat er zoveel inbraken zijn is niet de schuld van de politie maar van een overheid die alles maar hier binnen laat met het excuus dat dit moet door de EU.Onzin wij zijn toch nog wel zelf baas in Nederland.Er wordt niet meer naar de burgers geluisterd en dat is denk ik de grootste frustratie.Wanneer er iemand gepakt wordt mag die misschien een poosje op onze kosten op staatshotel of staat zo weer op straat.Dit is denk ik zeer frustrerend voor de politie .Alle kosten terug verhalen op die persoon door te laten werken in een strafkamp .Misschien dat dit helpt
Etty (5-2-2014 om 09:22)
Ik las van de week in de krant dat het opleidings niveau van de politie agent moet worden opgeschroefd naar niveau 3/4. Betekent dat ze nu op max. niveau 2 zitten! Niveau 2 staat gelijk aan junior kapper, leerling timmerman, meewerkend bakker, kortom assistent baantjes. De meeste brommer die worden aangehouden zijn scholieren. Scholieren die naar het VWO, Havo of MBO beroepsopleiding gaan, allemaal minimaal niveau 4. Laten we het erop houden dan de aangehouden bromfietsers VEEL slimmer zijn dan de in de kou gestuurde oom agent............!!
Arie (5-2-2014 om 04:23)
@bezorgd Ook mee eens. De politie is er dan ook niet voor de burger maar voor de overheid.
jan (4-2-2014 om 18:21)
Bezorgd het controleren van bromfietsen is natuurlijk makkelijker dan inbrekers pakken, ze hoeven maar bij een school te gaan staan en de bromfietsen komen in grote getallen vanzelf . als ze bij een huis gaan staan voor de inbrekers kunnen ze wel bij 100.000 huizen tegelijk gaan staan, maar ik ben wel met je eens dat het lekker makkelijk voor de politie is om bromfietsers te bekeuren.
Cookie-instellingen beheren