Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Arrestaties tijdens internationale drugsactie

Toegevoegd: 10-02-2014, 14.10 uur - Update: 10-02-2014, 14.49 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Opsporingsdiensten van Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk hebben vanaf donderdag 7 februari tot zondagochtend 9 februari gezamenlijk een internationale actie gehouden tegen drugshandel en drugstoerisme. Ook in Zeeland werden arrestaties verricht.

Tijdens deze actie zijn in totaal 11 personen aangehouden. Ook werden ruim vier kilo hennep, 98 hennepplanten, 500 gram hasj, bolletjes cocaïne en heroïne in beslag genomen. In totaal werd voor een bedrag van 3.294 euro aan boetes opgelegd.

In Terneuzen werd een pand bezocht waar al diverse keren drugsoverlast was geconstateerd. In het pand werden 460 gram gedroogde henneptoppen aangetroffen en een hennepkwekerij ontmanteld met 98 planten. De eigenaar van de woning is aangehouden. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld.

Ook in Axel werd een actie verricht op een drugspand waarbij al in een eerder onderzoek drugs waren aangetroffen. Daarbij werden drie kopers aangehouden die in het pand harddrugs hadden gekocht. Bij een zoeking werd 37 gram hennep gevonden. De eigenaar van het pand is in verzekering gesteld en is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Zie ook:
Hennepkwekerij in woning Terneuzen   (07-02-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Doekoe (10-2-2014 om 18:46)
maar 3294 euro in totaal? zeker die harddrugsdealers lachen daarom, die kloppen dat contant tegelijk uit de kleingeld broekzak. m.a.w. het strafsysteem maakt het financieel loonbaar. dit is bedacht door dik betaalde politieke figuren. en wie baad er ook weer wel bij het verboden houden van drugs ? juist, de dealers want de straatprijs blijft zo lekker hoog, is dus nog meer winst. bedankt overheid !
confused (10-2-2014 om 17:31)
Wij noemen de Russen fout omdat men daar geen proganda voor homofiliteit mag maken. Waarom zou het gepropageert moeten worden? Hier mag wel wiet gerookt worden maar men mag het niet bezitten. Snapt u het nog?
John (10-2-2014 om 16:12)
Een totaal boetebedrag van maar liefst 3294 euro??? Nou we zijn uit de recessie. Problemen opgelost. Drugsprobleem opgelost, uit de financiële crisis en de boefjes een halve dag van straat. Sorry, maar dit zijn toch geen straffen hè. die gasten 'werken' daar een dagje voor. Goed dat de politie het zo probeert in te dammen hoor, maar dit zet m.i. geen zoden aan de dijk. Alle kleine beetjes helpen, maar zo'n grootscheepse actie met die resultaat is niet heel bemoedigend.
Jan (10-2-2014 om 14:56)
zo weinig? dat is een dure dag. dat moet toch veel beter kunnen met wat voorbereiding?
Cookie-instellingen beheren