Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

Rijontzegging en boete geëist na ongeluk

Toegevoegd: 10-02-2014, 19.24 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 69-jarige voormalig taxichauffeur uit Lewedorp hoorde maandag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een boete van 700 euro waarvan 500 voorwaardelijk plus een algehele rijontzegging van een half jaar tegen zich eisen vanwege een ernstig ongeluk in Goes.
 

De man veroorzaakte op 5 mei 2012 op de Middelburgsestraat in Goes een verkeersongeval waarbij een toen 73-jarige man en zijn drie jaar jongere echtgenote zwaargewond raakten. De Lewedorper reed vanuit Goes-Noord via de rotonde de Middelburgsestraat op en reed door nog steeds onbekende oorzaak rechts van het talud af.
 
Hij ramde een geparkeerde auto die vervolgens tegen het bejaarde echtpaar op botste. Volgens de Lewedorper was hij 'misschien even weg geweest', want hij kon zich van het hele voorval niets meer herinneren. Mocht de rechtbank de eis van de officier van justitie volgen, dan betekent dat dat de Lewedorper het een half jaar zonder zijn scootmobiel moet doen.
 
Uitspraak 24 februari.

Zie ook:
- Echtpaar zwaargewond bij ongeval Goes (05-05-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (11-2-2014 om 22:27)
Jee wat zielig, geen scootmobiel, alsof er geen ergere dingen zijn. Hoeveel oude mensen hebben er geen, die komen heus wel ergens hoor. Deze vent moet gewoon helemaal niets meer besturen. Eens kijken als hij de volgende keer weer "even weg is" en hij rijdt jullie ouders aan of dood. Hebben jullie dan ook zo'n medelijden? Vraagt zich iemand wel eens af hoe het eigenlijk met die oude mensjes is zwaar gewond raakten?? Hoop dat ze helemaal hersteld zijn wat op hoge leeftijd toch al moeilijker is. Belachelijk, wel mee leven met de dader.
Frans (11-2-2014 om 17:43)
Dat je een rijbewijs nodig hebt voor een scootmobiel is gewoon idioot. Als je die logica volgt zou je met een electrische fiets ook een rijbewijs moeten hebben.
Jose (11-2-2014 om 14:35)
Lia, dan belt hij toch een taxi!
Kees (11-2-2014 om 14:17)
Als de oorzaak nog steeds onbekend is, lijkt me schuld ook moeilijk aantoonbaar. Die boete kan ik nog een beetje volgen, maar die ontzegging van de rijbevoegdheid slaat nergens op.
Jan (11-2-2014 om 12:14)
En wie gaat dit controleren meneer de officier van Justitie dat deze meneer zijn scootmobiel niet gaat gebruiken ,dit is een grap zeker van de des betreffende officier of is hij ook van het padje. Ik roept het al jaren er lopen meer gekken voor het hek dan erachter
Ad (11-2-2014 om 11:29)
Lia, niet zo vreemd. Scootmobiel is ook een motorvoertuig. Rijontzegging geldt voor ALLE motorvoertuigen, dus ook een scootmobiel. Maar het is nog maar een eis. Uiteindelijk beslist de rechtbank.
Cookie-instellingen beheren