Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Beslag op voertuigen bij controle Ritthem

Toegevoegd: 13-02-2014, 14.27 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Op het Douaneterrein aan de Duitslandweg bij Ritthem is woensdag een integrale transportcontrole gehouden. Er werden negen bekeuringen geschreven. Er werd beslag gelegd op drie voertuigen en er werd een bedrag van bijna 16.500 euro geïnd.

De controle werd tussen 08.00 uur en 15.00 uur gehouden door de politie, de Douane, de Belastingdienst en de Rijkdienst voor het Wegverkeer (RDW). In totaal werden 21 vrachtwagens- en combinaties gecontroleerd. Er werd onder meer gekeken naar overlading, afmetingen van lading en voertuig, technische staat van het voertuig, vervoersvergunningen en milieuaspecten.

Er werden negen processen verbaal uitgeschreven voor te hoog voertuig (2x), versleten banden (2x), afvallende lading, onjuiste bandenmaat, tachograaf niet in orde en geen vergunning. Er werd voor 574 euro aan openstaande boetes geïnd.

De Belastingdienst inde voor 16.454 euro aan openstaande vorderingen en legde beslag op drie voertuigen. De Douane nam drie monsters van brandstof die voor nader onderzocht worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eric (13-2-2014 om 16:02)
Begint er veel op te lijken dat bedrijven aan het bezwijken zijn onder de belastingdruk als je kijkt naar het gevorderde bedrag bij de controle van slechts 21 vrachtwagen combinaties.
Cookie-instellingen beheren