Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Gevangenisstraf geëist voor poging doodslag

Toegevoegd: 17-02-2014, 20.54 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft maandag tegen de 52-jarige J. de V. uit IJzendijke een gevangenisstraf van negen maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk geëist.

Het OM vindt dat De V. zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot doodslag. Daarnaast vindt de officier van justitie dat De V. onder toezicht van de reclassering moet komen te staan en dat hij gedurende de proeftijd van twee jaar geen contact mag hebben met zijn slachtoffer.

Een meisje, dat kennelijk niet al te best met haar vader kon opschieten, had onderdak gevonden in het gezin van de V. De vader van het meisje wilde haar daar weg hebben en gaf haar zelfs als vermist op. Toen dat niet werkte ging hij op 3 augustus 2013 zelf maar proberen haar uit het gezin te halen. Hij belde aan, eiste dat zijn dochter met hem mee zou gaan en kreeg vervolgens een ferm 'nee' te horen. Het meisje was doodsbang. Kwaad begon de vader van het meisje tegen de deur te trappen en toen kreeg De V. een waas voor zijn ogen. Hij gaf de man een flink pak slaag waarbij diens gezicht het nodige letsel opliep: een gebroken jukbeen, gebroken kaak, gebroken neus en losse tanden. Ook toen het slachtoffer al op de grond lag wisten de vuisten van De V. het gezicht van de man te vinden.

De V. is al eerder voor een geweldsdelict veroordeeld en heeft ook al een agressie-regulatietraining achter de rug. Volgens de deskundigen is De V. licht zwakzinnige, probeert hij mensen te helpen en raakt hij daardoor in de problemen. Door de stress die dat oplevert loopt hij de kans 'te ontploffen'.

,,Het had nooit mogen gebeuren'', zei De V. De uitspraak is op 3 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (17-2-2014 om 21:11)
ik begrijp iets niet zo goed. in de ene zaak eist het OM 10 jaar en in de andere zaak eigenlijk maar 6 maanden. is daar geen overleg? kan iedereen zijn eigen interpretatie aan van alles en nog wat geven? het lijkt mij zo dat iemand totaal loss slaan wat meer straf verdient dan een weigerend pistool? misschien kan iemand met verstand van zaken dat eens toelichten?
Cookie-instellingen beheren