Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
132 files van totaal 478 km

Acht jaar cel geëist voor drugssmokkel

Toegevoegd: 17-02-2014, 21.10 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - In 2010 kreeg de 57-jarige M. van L. uit Kapelle een gevangenisstraf na een eis van vijf jaar, vier jaar cel opgelegd. De man, een sjorder in de Vlissingse haven, werd schuldig bevonden aan de smokkel en het bezit van bijna elf kilo zuivere heroïne.

L. liep tegen de lamp toen hij tijdens loswerkzaamheden met een pakje onder zijn arm een schip uit Ecuador verliet en zijn collega het zaakje niet vertrouwde. Deze ontdekte het pakje in een loods, maakte het open en toen hij ontdekte dat het om (pure) cocaïne ging werd de politie ingeschakeld.

Tijdens de behandeling van de zaak vertelde hij dat hij was gedwongen regelmatig pakjes met cocaïne op te halen. Als hij weigerde of naar de politie zou lopen, zouden zijn vrouw of kinderen worden omgebracht. Overigens kreeg hij voor zijn gedwongen diensten wel fors betaald want vanaf midden 2008 tot aan zijn aanhouding incasseerde hij bijna 80.000 euro. Het geld ging op aan sieraden, dure spullen, een luxe leven en een Porsche.

De vermeende opdrachtgever, de 41-jarige Middelburger R. D. die voortvluchtig was, werd begin vorig jaar aangehouden en moest zich maandag voor de Middelburgse rechtbank verantwoorden voor een smokkel van 10,8 kilo cocaïne, deelname aan een criminele organisatie en het witwassen van drugsgeld. Tegen de Middelburger werd acht jaar cel geëist.

Volgens de officier van justitie waren er meer dan genoeg bewijzen tegen hem dat hij de man was die destijds opdracht had gegeven. Ondanks dat de Kapellenaar en zijn vrouw D. herkenden van een foto ontkent deze de mensen ooit ontmoet te hebben. En van de cocaïne wist hij al helemaal niets. D. werd in 2001 in hoger beroep voor het ronselen van drugskoeriers veroordeeld tot zeven jaar cel.

Uitspraak 3 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (18-2-2014 om 08:34)
Van je collega's moet je het hebben...
Cookie-instellingen beheren