Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Dronken bestuurder vlucht tevergeefs

Toegevoegd: 21-02-2014, 16.09 uur
Door: Rolf de Feijter

ZIERIKZEE - Agenten hebben donderdagavond een dronken bestuurder aangehouden. Hij probeerde tevergeefs aan een controle te ontkomen.

Een attente verkeersdeelnemer zag rond 21.30 uur op de Zeelandbrug een auto rijden. Gezien het rijgedrag werd aan een dronken bestuurder gedacht. De getuige meldde dit aan de politiemeldkamer, die snel een politieauto en een motor die kant opstuurde. Op de Weg naar de Val bij Zierikzee zagen agenten de auto rijden. Diverse keren gaven ze hem een stopteken en werd geprobeerd om het voertuig aan de kant te krijgen. Dit mocht niet baten.

Bij de verkeerslichten op de Laan van Sint Hilaire werd de politiemotor voor de auto gezet. De bestuurder wist toch te ontkomen door rechtdoor te rijden over de Nieuwe Koolweg. Tijdens de achtervolging werden snelheden van 130 a 140 kilometer per uur bereikt.

Nadat de man richting Kerkwerve was afgeslagen, eindigde de achtervolging op de parkeerplaats van het voetbalveld. Agenten hebben de man aangehouden en geboeid omdat hij tegenwerkte. Het bleek te gaan om een 48-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland.

Op het politiebureau is een uitgebreide ademanalyse gehouden. Het onderzoek resulteerde in 650 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en zijn gevaarlijk rijgedrag.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tja (22-2-2014 om 07:46)
Tja, het dagelijkse bericht over de dagelijkse alcoholverslaafden die weer eens overlast en gevaar opleveren voor de wel denkende maatschappij. een taakstrafje zal ze wel leren ! denkt justitie, en daarom blijft het een dagelijkse ellende. gewoon aanpakken die junks, opsluiten en afkicken !
Tom (21-2-2014 om 18:55)
Een gevaar op de weg zo'n man. Verstandig van die andere bestuurder om dit te melden. Voor je het weet veroorzaakt zo'n persoon een ongeval met alle gevolgen van dien. Hopelijk is hij een poosje zijn rijbewijs kwijt!
P (21-2-2014 om 18:14)
Goed werk van de oplettende burger en de politie!
slappe hap (21-2-2014 om 18:12)
Is dat vluchten nog steeds geen misdrijf?
Jan (21-2-2014 om 17:28)
mag ik even lachen? en fijn dat er bestuurders zijn die de meldkamer bellen. wat een sukkel die vent, 5 jaar ontzegging?
Cookie-instellingen beheren