Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
71 files van totaal 298 km

Bijna 3 ton Dauwendaele teruggevorderd

Toegevoegd: 24-02-2014, 11.18 uur - Update: 24-02-2014, 11.48 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - In de Middelburgse wijk Dauwendaele is sinds de start van het wijkinterventieproject in april vorig jaar bijna drie ton aan onterechte toeslagen en uitkeringen stopgezet en teruggevorderd. Het doel van het project is de leefbaarheid van de wijk te vergroten door het bieden van maatschappelijke ondersteuning en zorg en het aanpakken van fraude en misstanden.

Inmiddels is bekend wat de eerste acties hebben opgeleverd. Tot nu toe is er in Dauwendaele naar verhouding minder fraude geconstateerd dan bij soortgelijke wijkinterventieprojecten in andere plaatsen. Het interventieproject Dauwendaele loopt nog tot mei 2014. In die periode zullen er nog een aantal huisbezoeken en integrale verkeerscontroles plaatsvinden.

Tot op heden hebben 137 personen een huisbezoek gekregen. Daarbij is voor een bedrag van 289.600 euro aan toeslagen en uitkeringen stopgezet en teruggevorderd. Dit betrof onder andere vier uitkeringen. Daarnaast is aan een paar mensen een toeslag of bijzondere bijstand toegekend. Dit ging om een totaalbedrag van 2.700 euro. Tevens is voor twee personen met instemming van de betrokkenen hulpverlening ingeschakeld. Voor een aanzienlijk aantal personen die zijn bezocht, loopt nog een onderzoek. De uitkomsten hiervan zijn nog niet bekend. De bezoeken gaan de komende periode nog door.

Naast de huisbezoeken vonden bemiddelingen in de wijk plaats. Zo waren er politiemedewerkers en toezichthouders van de gemeente aanwezig om extra aandacht te besteden aan de ergernissen in de wijk, zoals het niet opruimen van hondenpoep, het fout parkeren van voertuigen en hangjongeren.

De resultaten van de integrale verkeerscontrole op 6 november 2013 waren het innen van openstaande vorderingen tot een bedrag van 11.250 euro direct per pin. Daarnaast werd beslag gelegd op 43 voertuigen omdat de belastingschuld niet direct kon worden betaald.

Zie ook:
Huisbezoeken en grote controle-actie  (06-11-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (25-2-2014 om 10:02)
Tijd voor een tweede ronde, want ze hebben nog een aantal gevalletjes gemist. Even een paar nachtjes posten en wat nummerplaatjes bekijken en je kan zo een aantal uitkeringen stop zetten en terugvorderen. En dan heb ik het hier niet over zielige gevalletjes........... Zijn wel onze belastingcentjes die over de balk gaan waar ze niet voor bedoeld zijn.
hoekandatdan ? (24-2-2014 om 19:04)
Hoe kan dat zoveel zijn ? zitten ze soms te slapen op dat stadskantoor ? dit falen is onacceptabel en onverkoopbaar aan de welwillende burgers. tijd dat de bezem eens door dat kantoor gaat.
sari (24-2-2014 om 14:49)
Goede actie. dit hadden ze al jaren eerder moeten doen. Nu nog [die het kunnen] hand en span diensten laten doen voor hun Uitkering
it's me (24-2-2014 om 14:36)
Machtig mooi werk dit!!!! Ik kan er zo slecht tegen dat mensen onterecht geld krijgen terwijl anderen die het echt nodig hebben te weinig krijgen. Ik ben het helemaal met Jan eens: geen excuus, alles terug!!
Petrus (24-2-2014 om 14:00)
@Jan, uw reactie lezende valt op dat u niet bekend bent met de wijk Dauwendaele.
Dauwendaeler (24-2-2014 om 13:57)
Fijn dat ze nu goed controleren maar er is nog steeds enorm veel overlast. De wijk is er echt niet van opgeknapt vind ik. Geld terug vorderen voor een on terecht verstrekte uitkering is natuurlijk heel goed.
Cookie-instellingen beheren