Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Omgekomen man A58 had lekke band

Toegevoegd: 26-02-2014, 09.28 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - De auto van de persoon die dinsdagavond op de A58 bij Rilland werd doodgereden door een vrachtwagen had een lekke band. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

Het ongeval gebeurde rond 21.45 uur tussen Hoogerheide en Rilland in de richting van Vlissingen. Binnen korte tijd werden meerdere ambulances, brandweerteams en een traumahelikopter opgeroepen. De hulpdiensten konden niets meer voor het slachtoffer doen. De gewonde overleed ter plekke.

Volgens de politie werd de auto van de man op de vluchtstrook aangetrroffen. Het voertuig had een lekke band. Mogelijk had het slachtoffer, een 43-jarige Middelburger, dus pech onderweg en was hij uitgestapt. Of dat ook het geval was wordt nog onderzocht. Verkeersongevalanalisten van de politie hebben ter plekke een sporenonderzoek ingesteld. De uitkomsten daarvan zijn nog niet bekend.

De 30-jarige chauffeur van de vrachtwagen uit Nieuw Amsterdam heeft op het bureau een verklaring afgelegd. Een aantal andere weggebruikers waren getuige van het ongeluk. Voor hen en de vrachtwagenchauffeur is Slachtofferhulp ingeschakeld. De politie heeft de familie van de omgekomen man gisterenavond over het noodlottige ongeval in kennis gesteld.

De snelweg was urenlang afgesloten voor het verkeer.

Zie ook:
- Dode bij aanrijding A58 Rilland (25-02-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuwke (27-2-2014 om 13:46)
wat een beschuldigende vingertjes weer.Gebruik deze pagina waar hij voor bedoeld is.verschrikkelijk voor de chauffeur die door een ONGELUK iemand dood reed.dit moet hij heel zijn leven meedragen.ik wil de chauffeur en zn familie heel veel sterkte wensen.ook voor de nabestaanden heel veel sterkte ook voor hen zal de rest van hun leven nooit meer hetzelfde zijn.En voor alle bemoeials.hopelijk overkomt het jullie nooit !!!!!
J an (26-2-2014 om 21:39)
Dafje, mag ik vragen van u wat incident managment, hier mee te maken heeft, deze man had pech, en er was niemand van i.m of berger bij betrokken, volgens mij weet u niet wat i.m inhoud, duidelijk weer iets horen waaien, ofwel de klok horen luiden maar de klepel is zoek
Cora (26-2-2014 om 21:18)
Ik kan me de plaats niet zo voor de geest halen maar is het mogelijk dat hij de rijweg over wilde steken naar een benzinepomp of dichterbij gelegen praatpaal dan aan zijn kant?
Chris (26-2-2014 om 20:42)
Rijkswaterstaat doet het prima. Ga eens in Belgiƫ kijken hoe het er daar aan toe gaat bij wegafzettingen, dat is pas gevaarlijk. En waarom overal lantaarns, zit toch licht op je auto, desnoods rij je langzamer. Gewoon beter opletten in het donker,
Ik (26-2-2014 om 20:38)
@dafjemiddelburg: ga je nou weer de bergers afzeiken?? Ik denk dat je als kind berger wilde worden maar hier de capaciteiten niet voor bleek te hebben. Of hulpverlener maar dat je geen enkele psychologische test doorkwam.
dafjemiddelburg (26-2-2014 om 18:56)
Fransje heeft gelijk. De vluchtstrook is altijd levensgevaarlijk. Auto zoveel mogelijk rechts zetten ( en niet volledig in de berm) uitstappen en proberen zo spoedig mogelijk iemand te waarschuwen of band verwisselen. Gevarendriehoek op minimaal 30 meter achter de auto plaatsen. En inderdaad personeel van Rijskswaterstaat en provincie denken dat ze veel verstand van afzettingen hebben maar er worden nog genoeg fouten gemaakt. Kijk maar naar het hele Incedent Managment. Het is het paradepaardje van het Ministerie, maar het werkt meestal voor geen meter. Deskundigheid bij sommige bergers is ver te zoeken.
Cookie-instellingen beheren