Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Kapelle inventariseert gevaarlijke punten

Toegevoegd: 26-02-2014, 16.19 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De gemeente Kapelle gaat inventariseren met welke gevaarlijke punten haar fietsende inwoners te maken hebben. Kapelle wil de punten graag aanpakken.

Landelijk gezien maakt de groep fietsers ongeveer 30% uit van het aantal verkeersdoden en meer dan 50% van het aantal ernstig gewonden. Volgens Kapelle is het hoog tijd om de fietsveiligheid een extra impuls te geven. "Inwoners kunnen daarbij helpen door bijvoorbeeld gevaarlijk geplaatste paaltjes op fietsroutes of andere knelpunten voor de fietser aan ons te melden. Zij kunnen dit doen bij het Servicecentrum Kapelle via 14 0113 of [email protected]."

Kapelle wil aan de hand van de aangegeven fietsknelpunten aan de slag om deze waar mogelijk op te lossen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maarten (26-2-2014 om 21:09)
Beste R, beetje kortzichtig zeker?? Hetzelfde kan ik voor automobilisten verzinnen. Goede stap van gemeente Kapelle, fietsers zijn nu éénmaal kwetsbaarder dan een automobilist. Maar laten we vooral proberen de auto te laten staan en zoveel mogelijk te gaan fietsen!
R (26-2-2014 om 16:47)
Begin eerst maar eens met licht aan op je fiets als het donker is en, je handje uitsteken als je afslaat. De juiste rij richting aanhouden op rotondes en oversteken alleen op de daarvoor bedoelde plaatsen. dan zijn ze al een stuk veiliger. En ander maar verbieden , veel te gevaarlijk dat fietsen..
Cookie-instellingen beheren