Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwe bluswagen aanleiding open dag

Toegevoegd: 27-02-2014, 09.47 uur
Door: Roland de Jong

OVEZANDE - De brandweerploeg van Ovezande krijgt binnenkort een nieuwe tankautospuit. Het voertuig wordt op zaterdag 8 maart officieel overhandigd. 's Middags mag het publiek langskomen om de auto te komen bewonderen. Ook zijn er demonstraties.

Het voertuig  is een innovatief industrieel geschikt blusvoertuig en is onder andere voorzien van 3.000 liter bluswater en 200 liter schuimvormend middel. De brandweergroep Ovezande is speciaal opgeleid voor tunnelbrandbestrijding en industriële branden. Het nieuwe voertuig is volgens de Veiligheidsregio Zeeland optimaal uitgerust voor het bestrijden van deze incidenten.

Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom om het nieuwe voertuig te bekijken op het parkeerterrein aan de Schutterstraat in Ovezande. Ook zijn daar die middag verschillende brandweerdemonstraties en -activiteiten. Onder begeleiding mogen bezoekers het brandweergereedschap uitproberen. Denk aan spuiten met een brandslang of het knippen van een auto met hulpverleningsgereedschap.

De jeugdbrandweer Borsele - Goes begeleidt brandweerspelletjes voor kinderen. Tijdens de open middag wordt met de nieuwe tankautospuit een demonstratie gegeven van een technische hulpverleningsinzet. Ook wordt er de bestrijding van een 'vlam in de pan' mee gedemonstreerd.

De Veiligheidsregio Zeeland is met een speciaal voorlichtingsvoertuig aanwezig en geeft tips voor brandpreventie en een brandveilig leven. In de trailer van de bedrijfshulpverlening specialist ervaart het publiek hoe het is om door rook te lopen.

Het project Delta Wateren is aanwezig met een groot vermogen water dompelpomp en Zeeland Refinery presenteert haar nieuwe schuimbluscontainer. Als blikvangers zijn een brandweervoertuig met grote schuimtank en een ladderwagen uit Goes te zien. Ook is een nieuw soort brandweervoertuig te zien, de TS4. Dit is een compacte tankautospuit, waarmee met vier inzittenden naar een incident wordt gereden.

Blusgroep Ovezande laat naast het nieuwe voertuig ook het 'snelle interventie voertuig' (SIV), het schuimblusvoertuig en het hulpverleningsvoertuig (HV) zien, deze voertuigen staan normaal in Borsele gestationeerd. Ze zijn, net als de nieuwe tankautospuit, onder andere geschikt voor inzet bij incidenten in de Westerscheldetunnel.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren