Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 138 km

Twaalf mensen door rood tijdens controles

Toegevoegd: 27-02-2014, 16.43 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Zeeuws-Vlaanderen is de afgelopen tijd extra gecontroleerd op het rijden door rood licht. In totaal kregen 12 overtreders een bekeuring.

De politie hield de afgelopen twee weken extra toezicht op het door rood licht rijden. Op verschillende locaties en op verschillende tijdstippen controleerden agenten automobilisten en (brom)fietsers. Door rood rijden is één van de vijf speerpunten waarop de politie extra controleert.

De politie: "Nog even een stoplichtje pakken kan namelijk dramatische gevolgen hebben. Verkeerslichten staan op gevaarlijke of drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. ‘Doorrijders’ die het gaspedaal wat dieper intrappen om nét door rood te schieten, lopen het risico om geconfronteerd te worden met bestuurders die nietsvermoedend bij groen licht optrekken."

"Gaat het mis, dan levert het niet alleen de bekende beelden op van totaal verwrongen autowrakken, maar vaak ook (zwaar)gewonde verkeersdeelnemers. En worden fietsers of voetgangers aangereden, dan is het leed helemaal niet te overzien. Een bekeuring voor het rijden door rood kost de overtreder daarom € 230,- (voor fietsers is dit € 85,-)", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MotoRob (1-3-2014 om 17:20)
Ik heb het heel goed begrepen @hotdog, maar wat ik bedoel; kunnen ze die lichten niet anders afstellen, standaard op rood, tot je aan komt rijden en dan pas op groen (bij weinig of geen verkeer)?
hotdog (1-3-2014 om 10:02)
Verkeerslichten nader je met gepaste snelheid zodat je bij oranje tijdig tot stilstand kunt komen, tenzij je de verkeerslichten zo dicht genaderd bent dat stoppen niet meer mogelijk is. Dat is het juiste principe. Doe je dat niet, rij je te hard of hebben figuren zoals Motorob het niet begrepen.
cock (28-2-2014 om 16:15)
Nog even door rood , pak een leven mee en je hebt zelf ook levenslang.
Cerebrus (28-2-2014 om 07:49)
Vrij onzinnig om er zo'n verhaal omheen te breien, ik mag toch aannemen dat mensen al weten dat ze niet door rood moeten rijden, en dat ze ook weten waarom niet. De politie behandelt de automobilisten als idioten, dus is het ook niet zo raar dat men zich daarnaar gaat gedragen.
Jan Anderiesse (28-2-2014 om 07:45)
1 vrachtwagenchauffeur die bewust door rood licht reed, heeft wel mijn broer zijn leven gekost.
Patrick (28-2-2014 om 06:33)
Altijd maar weer de automobilist die meer moet neertellen bij een overtreding. Ik vind dat fietsers, bromfietsers en zelfs voetgangers hetzelfde bedrag neer mogen leggen. Want deze groep denkt ook dat ze alles mogen in het verkeer.
Cookie-instellingen beheren