Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

230 Boetes bij controle Middelburg

Toegevoegd: 28-02-2014, 08.05 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bijna 50 boetes, 180 snelheidsovertredingen, 27 beslagleggingen op voertuigen en 11.000 euro aan openstaande belastingen die direct konden worden geïnd. Dat zijn de resultaten van de grote mobiliteitscontrole donderdag op het Hof van Tange in Middelburg.

Tijdens de grote controle, onderdeel van het wijkgericht interventieproject Dauwendaele, werkten onder meer de gemeente, Orionis Walcheren, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Belastingdienst, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Openbaar Ministerie, de Politie en de Douane samen.

Tussen 14.30 en 21.30 uur werd er gecontroleerd rondom de het Hof van Tange. Ook in Dauwendaele zelf werd gecontroleerd. De politie schreef 47 bekeuringen uit voor onder meer de technische staat van auto’s en bromfietsen (waaronder geluid), rijden zonder rijbewijs, onverzekerde rijden en rijden onder invloed. In totaal 180 weggebruikers krijgen een boete thuisgestuurd omdat ze een snelheidsovertreding hebben begaan.

Passerende voertuigen werden ook gescand door middel van speciale scanauto's. In totaal waren er ruim 8.600 passerende voertuigen. 
Als er aanleiding toe was, verwezen motorrijders van de politie de auto’s en brommers naar het Hof van Tange waar ze vervolgens uitgebreid werden gecontroleerd. In totaal was bij  74 voertuigen iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal iets niet in orde.

Bij de Belastingdienst is een bedrag van 10.600 euro direct per pin voldaan. Zij heeft daarnaast op 24 voertuigen beslag gelegd waarvan er 9 werden weggesleept omdat de belastingschuld niet direct kon worden betaald. In 11 gevallen wordt een nader onderzoek ingesteld naar onbekend ondernemerschap. De gemeentelijke deurwaarders legden beslag op 3 voertuigen en inden direct 300 euro. Tot slot wordt nog in 8 gevallen de rechtmatigheid van het voeren van een buitenlands kenteken onderzocht door de Belastingdienst.

O
rionis Walcheren gaat bij 8 personen de rechtmatigheid van hun ontvangen uitkering onderzoeken. De Inspectie SZW onderzoekt in 2 gevallen een mogelijke overtreding op de Wet Minimum Loon (mogelijke onderbetaling).

Binnen het wijkinterventieproject wordt gestreefd naar normherstel. Ook pakt het fraude en misstanden aan. Hoewel de partijen ook maatschappelijke ondersteuning bieden waar dat nodig is, is de controleactie vooral gericht op het opsporen van personen die zich niet aan de wet- en regelgeving houden.
 

Zie ook: 
Huisbezoeken en grote controle-actie (06-11-2013)
Bijna 250 boetes, 11.250 euro geïnd (07-11-2013)
Bijna drie ton Dauwendaele teruggevorderd (24-02-2014)
- Weer grote controle Hof van Tange (27-02-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (5-3-2014 om 19:22)
leuk bedrag om zomaar even te innen, het lijk me zoiets meerdere malen uit te voeren om je verplichtingen na te komen, wat heeft bepaalde mensen toch veel geld op zak en dat in deze tijd.
and justice for the rich (2-3-2014 om 10:31)
ze kunnen beter bij mortiere gaan staan, dan kunnen er een paar nullen bij die 10.000 euro. maar natuurlijk staan ze daar niet. rijke criminelen worden nu eenmaal nooit aangepakt. m.a.w. die kunnen dus hun vervolging afkopen blijkbaar. die staan blijkbaar boven de wet. en dan moeten de brave burgers zich veiliger voelen door de aanpak van kruimeldiefjes op scootertjes ? wetende dat de grote criminelen beschermd worden door justitia zelf ?
bram luteyn (1-3-2014 om 12:52)
Veel vaker doen indien je je een auto kunt veroorloven weet je nu eenmaal dat die niet voor niks rijdt ,Vrezekering benzine enz .Netjes op tijd betalen is het minste wat je kunt doen .en o ja verkeersovertredingen heb je grotendeels zelf in de hand.Daar kun je alleen je zelf de schuld van geven ,maar dat is toch zoo moeilijk.
willem76 (1-3-2014 om 11:10)
visser. autorijden is een luxe. belasting--verzekeren en APK kosten nu eenmaal geld. zit je te krap bij kas? doe je auto weg. huis -- energie en eten zijn nummer 1. ze moeten meer controleren, vooral in dauwendaele. daar rijden scooters rond die veel te veel lawaai maken. de edelstenenbuurd en rond de meanderflat zijn eveneens buurten waar het nodige aan ontbreekt. inbraken aan de lopende band.
anja (28-2-2014 om 17:32)
Goed zo... veel vaker doen.... ik betaal ook netjes alle belastingen.
sjors (28-2-2014 om 17:08)
Moeten we ook maar niet met zijn allen op die rechtse vvd/cda partijen stemmen. Dit is waar we voor kiezen iedere verkiezingen, overal hoor ik mensen zeiken, maar wat kiezen ze weer vvd of cda, jezelf lekker laten uitkleden. Eigen schuld medeburgers!
Cookie-instellingen beheren