Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bijeenkomst voor getuigen brandende man

Toegevoegd: 01-03-2014, 15.10 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen houdt dinsdagavond een besloten bijeenkomst voor getuigen en omwonenden van het incident gisteren in Vlissingen waarbij een man zichzelf in brand stak. De man ligt zwaargewond in een Rotterdams ziekenhuis.

Volgens getuigen overgoot de man zich rond 18.15 uur met een brandbare vloeistof en stak hij deze aan. Dat deed hij terwijl hij zich bij het bankje van de bushalte bevond. Omstanders verleenden direct eerste hulp en winkelpersoneel zorgde voor bluswater. Toen de hulpdiensten arriveerden waren de vlammen al gedoofd. De man is vervolgens met een ambulance naar een traumahelikopter gebracht. Hierna is de gewonde per helikopter naar Rotterdam vervoerd.

Volgens de politie is er voor getuigen, waaronder ook enkele kinderen, slachtofferhulp ingeschakeld. "Deze verschrikkelijke gebeurtenis heeft een grote indruk achtergelaten bij getuigen en omwonenden. Daarom organiseert de gemeente voor deze mensen dinsdagavond een besloten bijeenkomst in het Vlissingse gemeentehuis", zo laat de politie weten.

De avond begint om 19.00 uur. Tijdens de bijeenkomst zijn medewerkers van de GGD en slachtofferhulp aanwezig. Ouders van kinderen die getuige zijn geweest van het incident kunnen vanaf maandag 09.00 uur bellen met een speciale hulplijn van de GGD. Medewerkers van Jeugd Gezondheidszorg zijn op het nummer 06 20437876 beschikbaar voor het beantwoorden van vragen van traumatisch aard bij kinderen.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Slachtoffer zelfverbranding overleden (03-03-2014)

Zie ook:
- Man steekt zichzelf in brand in Vlissingen (28-02-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vlissingse (4-3-2014 om 01:59)
Nee kan niet nicolientje zijn, zeggen dat het om een zwerver ging die daar vaak rond hing, nico woont in een huis. Rust zacht wie het ook is.
vlissingse (4-3-2014 om 01:55)
Dat hoop ik ook niet Cora, maar wie is er zo bekend bij vele vlissingers. Het is in ieder geval heel triest, maar nu heeft diegene wel rust
Cora (1-3-2014 om 18:20)
Triest. Het is toch niet Nicolientje?
R (1-3-2014 om 15:28)
Een persoonlijk drama voor deze man die bekend is bij vele Vlissingers. En slachtofferhulp laat wel langggggg op zich wachten.......
Cookie-instellingen beheren