Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
87 files van totaal 347 km

Vrouw sluit onder dwang abonnementen af

Toegevoegd: 01-03-2014, 17.06 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een 20-jarige Terneuzense vrouw is zaterdag 22 februari door twee getinte mannen gedwongen om een zestal telefoonabonnementen op haar naam af te sluiten. Zij heeft hiervan gisteren aangifte gedaan en de politie heeft de zaak zojuist naar buiten gebracht.

De mannen sommeerden de vrouw rond 08.30 uur op straat, onder bedreiging van een mes, om met haar auto naar de wijk Zeldenrust-Sint Anna Polder tegenover het ziekenhuis te rijden. Daar dwongen de mannen haar om over te stappen in hun donkere BMW.

Het slachtoffers is vervolgens meegenomen naar Breda, waar zij in verschillende telefoonwinkels abonnementen op haar naam moest afsluiten. Bij deze abonnementen werden ook gratis iPhones meegeleverd. Om te voorkomen dat de vrouw alarm zou slaan of weg zou lopen, hielden de mannen haar in de winkel goed in de gaten.

Uiteindelijk is de vrouw, nadat zij alle iPones aan haar belagers had afgegeven, weer vrijgelaten. Dat gebeurde in Breda. De verdachten dreigden de vrouw of haar familie echter iets aan te doen als zij de politie in kennis zou stellen van het verhaal. De vrouw nam daarom niet direct contact op met de politie maar gisteren heeft de Terneuzense dat dus alsnog gedaan.

De politie is op zoek naar 
personen die zaterdag 22 februari omstreeks 08.30 uur een donkere BMW hebben zien rijden in de wijk Zeldenrust-Sint Anna Polder in Terneuzen met daarin twee getinte mannen. "Het kan natuurlijk ook zijn dat winkelend publiek in Breda het drietal heeft zien lopen en aanvullende informatie heeft over deze zaak. Ook met hen komen we graag in contact", zo laat de politie weten.

De vrouw heeft van beide mannen een signalement opgegeven. Eén van d
e mannen had een Pakistaans uiterlijk en een donker getinte huidskleur. Hij was ongeveer 1.75 m lang en had een normaal postuur. Zijn leeftijd wordt door het slachtoffer ingeschat tussen de 23 en 26 jaar. Op de bewuste zaterdag droeg hij een dikke donkere jas met capuchon. Hij sprak accentloos Nederlands.

De tweede verdachte had een Noord-Afrikaans uiterlijk, een licht getinte huidskleur en kort donker haar. Zijn lengte was naar schatting minder dan 1.75 m. Ook hij droeg een donkere jas met capuchon. Mensen met tips wordt gevraagd te bellen naar 0900-884. 
Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
johan (2-3-2014 om 18:31)
dann ben het met je eens maar het spul gaat in meeste gevallen de grens over en dan komt er te veel werk voor de heren ambtenaren en zoals je weet van werken wordt je moe zeker als je ambtenaar bent
Jan (2-3-2014 om 11:14)
Wel je moet niet veel medewerking van de politie verwachten ,die hebben het al zo druk ,kijk maar naar het programma onopgeloste zaken van Alberto Stegeman dan schieten toch de tranen in je ogen ,als het niet interessant genoeg is voor justitie dan ben je aan de goddeloze overgelaten want ook hen laten je in de kou staan ,en ja al hebben ze de beelden dan maar hopen dat deze gasten worden gepakt maar nogmaals ik heeft er weinig vertrouwen in ,want dit zijn moeilijke zaken daar moeten ze bij justitie nadenken en dat doet ontzettend pijn ,maar succes voor het slachtoffer dan maar weer
dann (2-3-2014 om 09:49)
@Johan. kan wel elke toestel heeft een uniek IMEI nummer. dit is overal ter wereld te traceren. laatst nog gebeurd in breda bij iemand die een toestel had gevonden in de HMH, en dit niet ingeleverd had als gevonden. hij werdt gewoon op zijn schouder getikt met de vraag of die het betreffende toestel bij zich had en ja. dus als die toestellen in NL blijven, en aanstaan. zijn ze zo te vinden. mits de ovj, het belangrijk genoeg vindt!
marina (2-3-2014 om 09:28)
Als ze niet bij haar in de buurt waren in die winkel(s) kon ze toch op een briefje schrijven wat er aan de hand is en men de politie verwittigen, weten die gasten dan wie ze is en wie haar familie is? Wat trappen we toch overal gemakkelijk in en maken ze het nog gemakkelijk ook. Werd zij dan niet gemist door familie al die tijd dat ze weg was?
m (2-3-2014 om 01:09)
Hier is afgelopen week ook nog voor gewaarschuwd, toen ging t nog niet onder bedreiging maar trapte mensen blijkbaar in zulke praatjes om zoiets te doen voor een paar honderd euro en vervolgens zaten ze met 5 abonnementen waarvoor zij moesten betalen. Dus nu doen ze t maar onder bedreiging! Het word steeds gekker hier in Nederland
johan (1-3-2014 om 22:09)
zeeuws meisje helaas is dit niet mogenlijk want de sim kaart gaat eruit en worden zonder kaartje door verkocht
Cookie-instellingen beheren