Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 154 km

Beveiliger zonder aanleiding mishandeld

Toegevoegd: 02-03-2014, 17.59 uur
Door: Roland de Jong

VOGELWAARDE - Tijdens het carnavalsfeest in Vogelwaarde is in de nacht van zaterdag op zondag een beveiliger van een feesttent zonder aanleiding mishandeld. De verdachte is aangehouden.

Het is bijna sluitingstijd als rond 04.30 uur een 44-jarige Middelburgse beveiliger de tent verlaat. Hij wordt dan zonder aanleiding mishandeld door een 24-jarige inwoner van Terneuzen. De beveiliger krijgt 
enkele vuistslagen in het gezicht. De 24-jarige kan direct worden aangehouden. Hij is door de politie overgebracht naar het cellencomplex Torentijd in Middelburg.

De verdachte is na verhoor in verzekering gesteld. Hem wacht mogelijk een zwaardere straf omdat hij een medewerker met een publieke taak heeft mishandeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (4-3-2014 om 20:40)
@Bouncer, Wettelijk heeft het idd een toevoeging, als je deze mensen iets aan doet kun je 1/3 strafverhoging tegemoet zien, in ieder geval zo hoort het.Daarnaast leg je de vinger al op de pols door te zeggen dat ze het kunnen verwachten. Wel eens gehoord dat besef en accepteren een groot verschil is??? Dus een ambulance chauffeur mag ook best klappen krijgen, omdat ze iemand niet kunnen redden? Een agent die aangevallen word omdat hij een wildplasser op de bon slingert? Een beveiliger die er zorg voor draagt dat alles ordentelijk verloopt, tja ook vervelend dus geef je hem maar een tik. Nogmaals besef en accepteren is een groot verschil. Zij hebben een publiekelijke taak, daarom worden zij extra beschermd.
zeeuw (3-3-2014 om 20:14)
even een tegen reactie van mijn kant; ik weet heel goed wat er op Vogelwaarde speelt, ik ben daar al ruim 30 jaar bekend, k heb familie gehad, bijna tegenover de loods van scheerders... die mensen konden elke morgen tijdens carnaval hun oprit schoonspuiten omdat er geplast gekotst en zelfs gescheten werd daar... is elk jaar daar problemen, ze zouden - zoals in sas van gent- de tap en de tent moeten sluiten om 01.00uur, want daarna komen meestal de problemen... en ik zie persoonlijk, de beveiliging ook als hulpverleners, dus daar blijf je af.
Bouncer (3-3-2014 om 17:47)
wat betekend "medewerker met publieke taak " ? en is dat een wettelijk vastgelegde groep ? vallen "publieke dames" daar ook onder ? mij lijkt het dat dit in de lijn van zijn beroep te verwachten is. niets vreemds dus. hij kiest daar zelf voor en ook zijn salaris is er op gebaseerd. ik zie niet in waarom deze man een uitzonderingspositie in de wet zou moeten hebben.
TomTom (3-3-2014 om 13:05)
@Henk, dus omdat jij waarschijnlijk zonder aanleiding een keer aangehouden bent,vindt je het normaal dat er klappen vallen, en je hoopt zelfs dat er nog meer gewonden vallen ??? Ik hoop dan dat degene die eens goed gewond zou moeten raken misschien jij dan zou moeten zijn. Misschien komt het dan nog goed met de situatie in jou bovenkamer. Mensen gebruik je verstand.
walter (3-3-2014 om 13:03)
@ s-heerenhoek, waarschijnlijk weet zeeuw niet waar vogelwaarde ligt, want dan had hij geweten dat vogelwaarde bij de gemeente Hulst hoort en niet bij terneuzen,waar de dader vandaan komt.
Jan de Wind (3-3-2014 om 12:51)
@Henk, gelukkig ben jij een stuk objectiever dan die beveiligers en politie? Wat een idiote reactie.
Cookie-instellingen beheren