Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 79 km

Agressieve helpende man half jaar cel in

Toegevoegd: 03-03-2014, 15.30 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het geven van een pak slaag aan de vader van een weggelopen meisje levert een 52-jarige man uit IJzendijke een celstraf van negen maanden waarvan drie voorwaardelijk op.

Het Openbaar Ministerie (OM) eistte naast die straf twee weken geleden ook nog een contactverbod van twee jaar met het slachtoffer. Ook zou hij onder toezicht van de reclassering moeten komen te staan. De rechtbank ging mee in de eis en veroordeelde de man maandag tot de voorgenoemde straf.

Wegens problemen thuis had een meisje onderdak gevonden in het gezin van 52-jarige J. de V. Haar vader wilde echter dat ze weer naar huis kwam. Diverse pogingen mislukten en de man besloot zijn dochter als vermist op te geven. Die poging liep op niets uit en uiteindelijk besloot de vader op 3 augustus 2013 het recht in eigen hand te nemen en haar bij De V. uit huis te halen.

Deze poging liep op niets uit en de vader begon tegen de deur te trappen. Als 'antwoord' gaf De V. de deurtrapper een enorm pak slaag waarbij deze een een gebroken jukbeen, een gebroken kaak, een gebroken neus en losse tanden opliep. Ook toen het slachtoffer al op de grond lag wisten de vuisten van De V. het gezicht van de man te vinden.

De V. werd al eerder voor een geweldsdelict veroordeeld en heeft ook al een agressie-regulatietraining achter de rug. Volgens de deskundigen is De V. licht zwakzinnig en probeert hij mensen te helpen maar raakt hij daardoor in de problemen. Door de stress die dat oplevert loopt hij de kans 'te ontploffen'.

Zie ook:
- Gevangenisstraf geëist voor poging doodslag (17-02-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wie kaatst... (4-3-2014 om 17:52)
@ Erik,u heeft het over een minderbegaafde die het recht niet heeft om geweld te gebruiken ? dan zijn we het daarover eens. maar vind u dan dat "normaal" geachte personen (de vader) dan wel geweld mag gebruiken ? en dan in dit geval tegen minderbegaafden ? of is dat ook gewoon minder begaafd gedrag ? en dan mag het volgens u niet dus. wat bedoeld u nu eigenlijk ? dat minder begaafden dan minder rechten hebben ? of meer verboden ? punt is, had pap's normaal gedaan was het allemaal normaal verlopen. hij is dus de aanstichter.
Erik (4-3-2014 om 06:44)
Ja hallo zeg, typisch een geval van "waar er 2 vechten, hebben er 2 schuld". Beiden spelen voor eigen rechter, de een omdat hij de dochter van de ander in huis nam ( onttrekken aan ouder gezag) de ander omdat hij bij de poging dochter weg te halen, een deur begon (in) te trappen. Maar licht gehandicapt of niet, dat is geen "vrijbrief" om (zoveel) geweld te gebruiken. Blijkbaar heeft de agressie-regulatietraining ook niet geholpen, en had meneer al een eerdere veroordeling wegens geweldgebruik. Beiden hebben dringend hulp nodig. En de dochter, niet bekend hoe oud zij is, is zij "meerderjarig" dan hebben beide heren er niets meer over te zeggen, minderjarig ? Dan is in dit geval jeugdzorg de aangewezen instantie....
zeeuw (3-3-2014 om 20:16)
ik sluit me geheel aan bij wie kaatst... belachelijk gewoon, die "vader" had het recht niet om daar aan de deur te komen ! hij zocht het zelf op ! nam bewust dat risico... OM schaam je !
wie kaatst... (3-3-2014 om 17:30)
dan moet die vent die deur maar met rust laten is het niet ? wat denkt die dan wel ? eigen rechter spelen ? was die wel bij zijn volle verstand ? maar nee, in dit land treitert men mensen met een handicap net zolang tot ze uit hun vel springen, en dan maakt justitie er zeker van dat niet de agressor maar de belaagde de dader is ? maak dan hulpbehoevenden gewoon vogelvrij en geef de bullebakken een licence to kill of zo. vroeger,beschermde men de zwakkeren nog. dat is nu zeker te duur of zo ? "laat ze elkaar maar afmaken" is het dan..
Cookie-instellingen beheren