Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 70 km

Actie Greenpeace bij kerncentrale

Toegevoegd: 05-03-2014, 09.39 uur
Door middel van projecties werd een film getoond op de koepel van de kerncentrale.
Door middel van projecties werd een film getoond op de koepel van de kerncentrale.
© Foto: Jeroen Staats / Greenpeace
Door: Rolf de Feijter

BORSSELE - Vanmorgen vroeg hebben actievoerders van Greenpeace een exploderende kerncentrale laten zien door middel van projecties op de koepel van de kerncentrale.

Vier actievoerders stonden vanaf 05.00 uur vanmorgen op de Zeedeijk achter de kerncentrale. Nadat ze hun filmpje een enkele keren hadden afgespeeld kwam de politie tegen 06.00 uur ter plaatse om de actie te onderbreken.

Even ontstond er nog een discussie omdat een medewerker van Greenpeace op het feit wees dat ze zich in een openbare ruimte bevonden. Volgens de politie is de omgeving van de kerncentrale aangewezen als risicogebied en daarom hebben ze het recht om de actievoerders weg te sturen.

Greenpeace is het niet eens met het feit dat onlangs is besloten dat de kerncentrale 20 jaar langer open mag blijven.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (6-3-2014 om 22:20)
Maar wel met hum poten de flora en fauna op het Kalootstrand vertappen om hun apparatuur op te kunnen stellen. Greenpeace; zogenaamd het best voor hebben met het mileu. Laat me niet lachen!
Reactor (5-3-2014 om 22:10)
Hebben we met zijn allen een zwaar gedateerde kern ( bom ) in onze voor of achtertuin staan ,maar weinig mensen die zich daar druk over maken ,oogjes dicht en snaveltjes toen , en op naar de volgende 20 jaar !
Wee (5-3-2014 om 22:03)
Weer een typische GREENPAECE -actie . Goed gedaan jongens.
Vreemd smoesje (5-3-2014 om 17:10)
Vreemd dat dan nergens bordjes staan dat het een risico gebied is. en wat is dat risico dan precies ? kan die centrale dan niet tegen licht ? of kan die soms echt exploderen ? en wat is dan de goedgekeurde afstand ? dan zoekt greenpeace toch een projector die die afstand ook kan halen ? als we toch kinderachtig gaan doen....laserprojectors halen dat nog wel van de overkant, mag dat dan wel ? of kan de centrale het (dag)licht soms niet verdragen ?
Mark (5-3-2014 om 15:41)
Goeie Actie van GreenPeace
vlissingse (5-3-2014 om 13:27)
Ga wat nuttigs doen, red de walvissen enzo in plaats van dit onzin!
Cookie-instellingen beheren